[#1] Zamiana "_" na "-" , system plików ?
Witam.
Ostatnio znalazłem w swoich zbiorach płytkę z kopiami całych systemów do Amigi, tyle że jeśli te dane z tych płyt odpalę na piecu to wszystkie znaki - wyświetlane są jako _ . Chciałbym te systemy na przykład odpalić pod WINUAE ale staje się to niemożliwe bo np: startup-sequence jest pokazywane jako startup_sequence, nie wspominając o innych plikach, w których nazwach są też takie znaki.
Można by to wszystko zgrać i próbować zmieniać znaki ręcznie, ale każdy wie jak potężne drzewo katalogów może istnieć w systemie.
Płyta prawdopodobnie została nagrana na amidze.

Znacie jakiś prosty sposób na konwersję ??

[#2] Re: Zamiana "_" na "-" , system plików ?

@chewek, post #1

Pod emulatorem odczytaj plytke i przegraj jej zawartosc na partycje pecetowa.
[#3] Re: Zamiana "_" na "-" , system plików ?

@chewek, post #1

sprobuj wgrac inne sterowniki do cd np cache cdfs

[#4] Re: Zamiana "_" na "-" , system plików ?

@Banderas, post #3

Chewek ma problemy z plytką "po stronie" peceta, bo Amiga (emulator) przeczytą ją poprawnie.
[#5] Re: Zamiana "_" na "-" , system plików ?

@Norbert, post #2

W sumie to sie zamuliłem :) bo przeciez mogę zgrać zawartość płytki pod emulatorem, albo na amidze i potem jeszcze raz przepalić na piecu. Powinno być ok. A tak w ogóle to jest w końcu jakiś całkiem darmowy sterownik CD, który obsługuje długie nazwy ??

[#6] Re: Zamiana

@chewek, post #5

ograniczeniem niezarejestrowanego cacheCDFS jest tylko upierdliwy requester przypominajacy co jakis czas o rejestracji.

Ostatnia modyfikacja: 03.06.07 01:50
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem