Czy ktoś może ma gdzieś opis formatu DMS ? Nigdzie namierzyć nie mogę.
Tzn. samą strukturę znalazłem ( http://lclevy.free.fr/amiga/DMS.txt ), ale nie widzę nigdzie opisu algorytmów kompresji:
Compressionmode WORD
set 0 ;NOCOMP
set 1 ;SIMPLE
set 2 ;QUICK
set 3 ;MEDIUM
set 4 ;DEEP
set 5 ;HEAVY1
set 6 ;HEAVY2
set 7 ;HEAVY3
set 8 ;HEAVY4
set 9 ;HEAVY5
Przyglądałem się już temu, i analizując te źródła oczywiście można dojść co i jak (na aminecie jest jeszcze undms, też w postaci źródeł C) .
Ale miałem nadzieję, że może gdzieś jest jakaś dokumentacja, a analiza tego kodu to ostateczność,
autorzy xDMS i undms na czymś się w końcu oparli.
A, że zapytam się - po co Ci dokumentacja do DMS? Możesz użyć oficjalnego programu DMS do rozpakowywania - również z poziomu własnego graficznego interfejsu użytkownika. Przecież chyba nie chcesz implementować własnej procedury rozpakowującej?
Na razie rozpoznaję temat, nie mam jeszcze opracowanego podejścia.
Ale tak, biorę pod uwagę stworzenie własnych procedur - na wyjściu mogłyby mieć format identyczny z tym jak mam po odczycie ADF, co pozwoliłoby na w miarę proste dołączenie obsługi obrazów DMS do programu GoADF.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.