[#1] PPc,Warpup,Warp 3d problemy
Witam mam a1200 ppc 40/40/240,Bvision,96,b ram.
Robilem instalki WarpUP,os3.9 z bb2,cgx4.1,warp3d(podane na forum),oraz wywalilem z ramu ppc.library.

Odpalalem takie gry:heretic(wolno chodzi-czemu?)
Quake gl-lux chodzi
Wipeout-lux chodzi
frespace-wywala warpupa
shogo-wywala warpupa

Czy jest na to lekarstwo?
[#2] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@jarecki130, post #1

heretic(wolno chodzi-czemu?)

Jaka rozdzielczosc i jaki port (dla 68k, czy PPC)? - ta gra nie korzysta ze sprzetowej akceleracji wiec na pewno w 640x480 bedzie wolno.

frespace-wywala warpupa
shogo-wywala warpupa

Jaki masz ustawiony stos przed uruchomieniem tych gier? Powinien byc przynajmniej 1000000. Co jest zawarte w logu po wywaleniu WarpUPa? Czy jestes pewnien, ze posiadasz zainstalowane najnowsze biblioteki?

[#3] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@Lokaty, post #2

heretic 2 (to).jak sprawdzic stos.co do bibliotek najnowsze
[#4] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@jarecki130, post #3

heretic 2 (to).

Trzeba bylo od razu... pewnie nie masz wlaczonego renderowania sprzetowego. Wejdz do opcji gry i poszukaj funkcji, gdzie bedziesz mogl przestawic Software/MiniGL. Po instalacji H2 defaultowo bylo ustawione na software.

jak sprawdzic stos.

Odpal shell/cli i wpisz po prostu c:stack. Polecenie pokaze Ci aktualny stos (chyba zawsze ustawiony jest na 65536 i taki lub podobny sie wyswietli). Zanim odpalisz ktora kolwiek z tych gierek zmniejsz najlepiej rozdzielczosc WB i zwolnij jak najwiecej pamieci. Przed kazdym uruchomieniem gry ustaw stos na 1000000 (dodaj do skryptu z gry, albo wpisz recznie) c:stack 1000000.

[#5] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@Lokaty, post #4

ok.sprawdze a co do h2 to wiem o co biega to ustawiam
[#6] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@Lokaty, post #4

Mimo ustawien stack 1000000 nic sie nie zmienia
[#7] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@jarecki130, post #6

W tym takiej sytuacji pozostaje sprawdzenie bibliotek i sterownikow oraz konfiguracja WarpUPa.

Warp3D i updatey dla CyberGraphX: http://phase5.a1k.org/index.php?id=3
WarpUP: http://aminet.net/search?query=warpup (na samym dole sa trzy paczki)

[#8] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@jarecki130, post #1

Niestety mimo tego nic nie dalo.juz nic z tego nie kumam.moze masz podobny konfig?
[#9] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@jarecki130, post #8

Tak, mam podobny konfig, ale niestety nadaje sie tylko do "reanimacji". Szybko to nie nastapi, a do tego czasu na pewno sie znajdzie ktos, kto pomoze rozwiazac problem :). Jedyna sugestia to taka rzecz, ze mozesz jeszcze "podlaczyc" to co ci wypluje WarpUP tzn. w momencie kiedy sie aplikaca wywala, system reaguje otwierajac okno i wyswietla debug "wywalonych" procesow. Skopiuj zawartosc tego okna i podrzuc na forum - moze cos pomoze. Chyba, ze ktos podesle Ci swoje ENV. Jeszcze jedno - jezeli radzisz sobie z angielskim to zachecam do poczytania dokumentacji z WarpUP i Warp3D. Wiele mi to dla przykladu pomoglo i jestem pewien, ze jezeli wszysto ze zrozumieniem zostanie przeczytane/przetlumaczone daje lakarstwo na wiele bolaczek. Pozdrawiam. :)

PS.

Odpalales moze jakies demka scenowe pod PowerPC i Warp3D?

[#10] Re: PPc,Warpup,Warp 3d problemy

@Lokaty, post #9

Odpalilem dema pod warpaup i warp 3d
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem