[#1] Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin
Witam,

Nabyłem ostatnio drogą kupna prze APC&TCP grę Exodus the last war w postaci pliku bin

Używam diskimage.device (link) ,z najnowszej duystrybucji CoffinOS na Vampirze i mam problem z dostaniem się do zawartości obrazu płyty. W DiskImageGui podpinam dostarczony z obrazem plik CUE, obraz montuje sie jako ICD0:, natomiast Amiga widzi tylko pliki i foldery które są w w katalogu głównym, foldery wyglądają na puste.

Czy ktoś spotkał się już z takim problemem ? Dodam, że kilka innych obrazów płyty jakie podpiąłem działa poprawnie. Czy to może być kwestia tracków audio, które są na płycie ?

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2019 16:11:43 przez twardy
[#2] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@twardy, post #1

A czy obraz jest poprawnie widziany na PC, Mac, czy na sprzęcie z Morphos czy OS4?

Ostatnia aktualizacja: 10.10.2019 21:29:36 przez Norbert
[#3] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@Norbert, post #2

Tak, na PC jest ok.
[#4] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@twardy, post #1

Jaki efekt daje podpięcie .bin jako obrazu cd ?
[#5] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@twardy, post #3

Zapewne jak piszesz problemem jest to iż ten BIN to prawdopodobnie połączenie DATA i CDDA.
Nie wiem czy to zamontujesz poprawnie na klasyku. Najprostszym rozwiązaniem będzie nagranie tego obrazu na CD-R(W) i zainstalowanie z tego źródła.
[#6] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@Solo Kazuki, post #5

Zainstalowane mam, przerzucilem na PC. Ale gra nie pojdzie bez CD, takie zabezpieczenie. Chyba, że ktoś zna jakiś inny sposób...
[#7] Re: Diskimage.device nie widzi plikow, obraz bin

@twardy, post #6

A w jakim systemie plików jest ta płyta zgrana (jej obraz)? ISO 9660? To bardzo ważne. U mnie niektóre pliki na płytach zgranych na PC nie są widoczne pod standardowym CDFileSystem, zaś są widoczne pod CacheCDFS.

Jeśli zaś te ścieżki Audio sprawiają problem może spróbuj zgrać obraz płyty bez tych ścieżek i zapodać do diskimage.device. Wszystkie dane i tytuł płyty będą te same, więc pewnie pójdzie.

Ostatnia aktualizacja: 11.10.2019 12:09:45 przez Hexmage960
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem