[#1] Niech mi wreszcie wypali bity i komentarze
Problem tkwi w tym, że mam pliki z różnymi bitami poustawiane, niektóre to skrypty, niektóre nie. To jest istotne. Mam też pliki, w których na przykład sobie chcę zostawić komentarze i..

wypalić to tak niezmienione na płytę cd. Potem jednak okazuje się, że bity tych plików na płytce są ustawione tak jak to jest w CDFSPrefs zaś komentarze znikają.

Jest na to jakaś rada?

P.(ost) S.(aktualisum) :): używam MakeCD, a OS 3.1...

Ostatnia modyfikacja: 17.06.07 22:58
[#2] Re: Niech mi wreszcie wypali bity i komentarze

@BagoZonde, post #1

Pakuj pliki lha lub lzx i wtedy wypalaj, z tym że z którymś z powyższych też miałem problemy z komentarzami czy bitami protekcji.
[#3] Re: Niech mi wreszcie wypali bity i komentarze

@Sylwester, post #2

Hola hola Sylwester, bez pakowania :D. Pomysł dobry, ale chodzi właśnie o to, by nie pakować tylko potem odrazu z płytki coś odpalać. W sumie niby problem nie problem, ale np: co pewien czas sobie robię protekcję systemu na płytkę (zdarza mi się czasem RDB sobie usunąć przez zapis na ostatnią partycję dysku 4.3GB, hehe) no i potem zrzucam z powrotem i muszę te skrypciki co poszczególne zaznaczać.
W sumie temat poboczny: myślałem, że po podłączeniu dysku do FastATA nie będzie mi już nadpisywało RDB po przekroczeniu objętości ostatniej partycji (wtedy zapisuje na początku dysku). Ale nadpisuje, może tak by by nie było gdybym teraz sformatował dysk pod FastATA?

[#4] Re: Niech mi wreszcie wypali bity i komentarze

@BagoZonde, post #3

Zaznaczasz RockRidge, później save Amiga file attributes (czy coś takiego). Nie wiem czy trzeba zmienić poziom ISO na AmigaCD. Potem w CacheCDFS powinno być zaznaczony odczyt RockRidge.
[#5] Re: Niech mi wreszcie wypali bity i komentarze

@cholok, post #4

Zaznaczyłem RockRidge case sensitive, zaś ISO9660 mogę zmienić jedynie na Mac HFS (to jest przy Scan first for). Jeszcze nie sprawdzałem.. Jak sprawdzić czy zapisało RockRidge w CacheCDFS to nie wiem, bo CacheCDFS jest wywoływane przez mountlistę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem