[#20]
Re: 1 raz nie!2 raz tak...
@arti4-92,
post #6
Przeinstalowywanie systemu Amigi to jakaś nowość dla mnie :D. Bo wszystko zawsze chodzi tak jak chodzi :) a jak się coś namiesza to przeważnie wiadomo co się ostatnio instalowało i można to zawsze łatwo odkręcić. Ja tak z doświadczenia o tym mówię :). A system to mam na backupie, na cd. Nie ma sensu instalować od nowa.
Ja ostatnio mam taki motyw - a powodu nie znajdę, bo nic nie gmyrałem ani software'owo ani hardware'owo: po zwieszce kompa komputer nie wstaje tylko resetuje się w kółko. Wyłączenie zasilania na pare sekund też nic nie daje. Wyłączam.. czekam z minutę i dopiero wtedy wstaje. A czasem dysku nie widzi i kickstart z dyskietką mi się pokazuje, ale to rzadko. Za przyczynę tego obwiniam FastATA, może jest niedociśnięta, bo po poruszaniu przy płycie wstaje ładnie. No tak czasem się zdarza. Czasem też sieciówka mi nie "łapie", wyskakuje komunikat w czasie odpalania Miami (przez rexxa podczas czytania startup-sequence). Komunikatu nie pamiętam, ale od miesiąca już nie mam tego, zawsze net jest :). Dziwne cudowności, ale sprzęt i tak stabilny. Dziś zahaczyłem girami o kabel od monitora, monitor "zrobił się" czarny! Nie wiedząc, że to kabel wyłączyłem ze strachu kompa.
Akurat posta na PPA pisałem. Teraz przykręciłem wtyczkę i jest gitens :D.
...i znów się rozpisałem..