[#1] Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?
Założyłem do mojej A600 Indivision. Rozszerzenie generalnie działa, obraz jest jak należy ale... nie jestem w stanie nic skonfigurować. Programik do konfiguracji po prostu się nie uruchamia - a właściwie odpala, ale zaraz się kończy bez żadnego ostrzeżenia, błędu - nic. Nawet nie pokazuje okna. SnoopDOS nie pokazuje niczego niepokojącego.
Sam komputer korzysta z KS 3.x (by Cloanto), Furii EC020 (edycja 2019 @40MHz) i pracuje pod WB 3.1 (Cloanto) z dodanym FBlit. (ale próbowałem też na 2.1 i jest to samo). I na koniec być może najważniejsze - "nośnikiem" dla Indy ECS nie jest ani A603, ani A604 czy A604n, a eX601, czyli najnowsza karta od Lotharka (https://lotharek.pl/productdetail.php?id=281). Jakoś nie chce mi się wierzyć, że akurat ona jest problemem bo to by oznaczało, że sam soft jakoś ją rozpoznaje (albo nie znajduje rozszerzenia od icomp.de).

Czy komuś coś podobnego się już przytrafiło (mam na myśli niewstający soft do sterowania)? Ewentualnie może macie pomysł, na co jeszcze zwrócić uwagę od strony programowej (jakaś biblioteka potrzebna czy co? - tylko SnoopDOS nic nie raportuje). Z góry dzięki za podpowiedź.

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2019 22:06:07 przez perinoid
[#2] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@perinoid, post #1

eX601 działa dobrze :)
Pobierałeś aktualizacje? Wraz z prefs-ami? To do wersji ecs v2
link

Chyba że masz indivision ecs v1?

Ostatnia aktualizacja: 01.12.2019 22:11:22 przez RokiS
[#3] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@RokiS, post #2

O widzisz. I chyba mamy winnego. Bo ja mam V2 kupione bezpośrednio w icomp.de niecały miesiąc temu, ale użyłem softu do V1.
[#4] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@perinoid, post #3

Hmm to miałeś farta co do zakupu, ja swoją ze Szwajcarii sprowadzałem :p

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2019 06:16:22 przez RokiS
[#5] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@RokiS, post #4

Ale V2 jest dostępne nieprzerwanie na icomp.de od roku szeroki uśmiech
[#6] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@JakubH, post #5

Niom to ja zamoowić nie mogłem. Wchodzi się na stronkę niby niema, poodświeżasz to się pojawia, wn kosz też, a jak do zapłaty do brak produktu :). W każdym razie mam już Indi v2 u siebie - złącze vga w Amisi, zasilanie do przejściówki vga - > hdmi pociągniąte z Amisi - i jest git :)

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2019 08:26:02 przez RokiS
[#7] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@RokiS, post #6

No ta strona to taka zagadka do rozwiązania Fajne rozwiązanie z tym hdmi OK

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2019 08:25:09 przez JakubH
[#8] Re: Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?

@RokiS, post #6

PS. W każdym bądź razie perinoid daj znać czy wszystko działa :)

Ostatnia aktualizacja: 02.12.2019 08:33:31 przez RokiS
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem