[#1]
Indivision_ECS_config nie startuje - możliwe przyczyny?
Założyłem do mojej A600 Indivision. Rozszerzenie generalnie działa, obraz jest jak należy ale... nie jestem w stanie nic skonfigurować. Programik do konfiguracji po prostu się nie uruchamia - a właściwie odpala, ale zaraz się kończy bez żadnego ostrzeżenia, błędu - nic. Nawet nie pokazuje okna. SnoopDOS nie pokazuje niczego niepokojącego.
Sam komputer korzysta z KS 3.x (by Cloanto), Furii EC020 (edycja 2019 @40MHz) i pracuje pod WB 3.1 (Cloanto) z dodanym FBlit. (ale próbowałem też na 2.1 i jest to samo). I na koniec być może najważniejsze - "nośnikiem" dla Indy ECS nie jest ani A603, ani A604 czy A604n, a eX601, czyli najnowsza karta od Lotharka (https://lotharek.pl/productdetail.php?id=281). Jakoś nie chce mi się wierzyć, że akurat ona jest problemem bo to by oznaczało, że sam soft jakoś ją rozpoznaje (albo nie znajduje rozszerzenia od icomp.de).
Czy komuś coś podobnego się już przytrafiło (mam na myśli niewstający soft do sterowania)? Ewentualnie może macie pomysł, na co jeszcze zwrócić uwagę od strony programowej (jakaś biblioteka potrzebna czy co? - tylko SnoopDOS nic nie raportuje). Z góry dzięki za podpowiedź.
Ostatnia aktualizacja: 01.12.2019 22:06:07 przez perinoid