[#1] Problemy z instalacją dysku i cd.
Witam!
Chcę zamontować dysk twardy i napęd CD w Amidze, ale mam z tym mały problem. Przeczytałem artykuł o montowaniu w/w rzeczy w Amidze desktop i mam kilka pytań.
1. Kupiłem przejściówkę 2,5 > 3,5 na Efunzine, no i jest trochę za wysoka. Dlatego musiałem wybrać inne miejsce dla HDD i CD. Mam dysk 2,5 cala i CD slim. Kupiłem też przejście do dysku (zakłada się z tyłu dysku) 2,5 > 3,5 teraz mogę go podłączyć używając taśmy sygnałowej 44 pin (takiej jak w CD). Czy jeżeli mam tę (pierwszą) przejściówkę, chyba elsatowską, to mam podłączyć HDD i CD na jednej taśmie? Wpięcie w nią dwóch taśm jest fizycznie niemożliwe, przynajmniej u mnie i grozi wyłamaniem „bolców”. (Podpiłowałem gniazda na taśmach sygnałowych i niby są wpięte razem). Jak się podłącza dwa urządzenia do tej przejściówki? Może ktoś łopatologicznie mi to wytłumaczyć?
2. Wykonałem samodzielnie przejście zasilania, wykorzystałem kable od starego zasilacza pc i dysk działa (kręci się)
3. Podłączyłem Cd przez przejściówkę , którą mam (kupiłem) i chyba działa, bo świeci się dioda sygnalizująca pracę napędu, choć samego napędu nie słychać. Kiedy mam podłączony CD na ekranie telewizora jest czarny obraz, który "przeskakuje" samoczynnie z normalnego trybu w panoramiczny i z powrotem( telewizor ma opcje takiego ustawienia obrazu). Podejrzewam, ze zasilacz jest za słaby od A500 . Jak miałem wszystko podłączone, było cicho (dysk się nie kręcił). Z góry dziękuję za ratunek! :P
[#2] Re: Problemy z instalacją dysku i cd.

@ender, post #1

5.Podłącz dyski do zasilania zewnętrznego ;P (komputer)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem