kategoria: Programy
[#1] Dopus 4.16 komendy
Wygrzebałem ze starych zbiorów kilka płyt z DMSami. Jako,że w Morphosie łatwo pomontować ADFa to chciałem w Dopusie za pomocą komendy XDMS przerabiać kliknięciem DMSy na ADFy . No właśnie - tylko jak powinna wyglądać składnia ,żeby po zaznaczenie w listerze po jednej stronie DMSa - po drugiej stronie wynikowy tworzyłby się plik ADF?
[#2] Re: Dopus 4.16 komendy

@Kwiatki, post #1

A FileImageCtrl nie poradzi sobie z DMSem?

A jak nie poradzi to dajesz tym.
[#3] Re: Dopus 4.16 komendy

@recedent, post #2

FileImageCtrl radzi sobie z ADFami , niestety DMSów nie daje rady zamontować.

No właśnie o XDMS pisze - tylko nie chciałem robić tego "ręcznie" a po kliku w Dopusie
[#4] Re: Dopus 4.16 komendy

@Kwiatki, post #1

Wpisz z poziomu Shella XDMS ? lub XDMS -h, aby zobaczyć jak wygląda składnia.
[#5] Re: Dopus 4.16 komendy

@mailman, post #4

Składnie znam, w shellu z ręki działa .
Teraz chiałbym to przenieść jako funkcjonalność klawisza w Dopusie.

Ustawiłem (AmigaDOS) w wierszu poleceń mam ścieźkę do XDMS i komende XDMS u {f} z tym , źe to nie działa.
[wyróżniony] [#6] Re: Dopus 4.16 komendy

@Kwiatki, post #5

Jeżeli jeszcze nie znalazłeś rozwiązania, to polecam zwrócić się o pomoc do
killergorilla - człowieka odpowiedzialnego za ClassicWB, który to sam przygotowywał konfig DOpusa. Możesz również spróbować napisać do AmigaPete - często udziela się w tematach konfiguracji DOpusa: http://forum.amiga.org/index.php?topic=29577.0
[#7] Re: Dopus 4.16 komendy

@Tomarkus, post #6

Wielkie dzięki - to mi znacznie rozjaśniło.
Teraz już działa
Kluczem było pozaznaczanie odpowiednich opcji w edycji przycisku.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem