[#1] A500 nie czyta dyskietek.
Mam taki problem kupiłem sobie nie dawno A500 na Allegro. Gierek nie miałem więc sciągnąłem sobie z takiej jednej strony gry mają rozszeżenie .adf Nagrałem je na dyskietki (takie normalne dyskietki) podłączam Amige do telewizorka i pojawia mi się obrazek rączki trzymającej dyskietkę czyli klasyka, wkładam 1 dysk Sensible Soccera dyskietka na chwile znika po czym znowu sie pojawia, i tak znika co 30 sekund ale gra się nie włącza, co mam zrobić
[#2] Re: A500 nie czyta dyskietek.

@kylo55, post #1

A500, i każda inna Amiga nie czyta normalnych PC dyskietek...
Poczytaj FAQ.
[#3] Re: A500 nie czyta dyskietek.

@kylo55, post #1

Trzeba by na ami mieć system+ PC0. Dopiero na ami przegrać plik adf nagrać go na dyskietkę itp...ale były podobne wątki...

[#4] Re: A500 nie czyta dyskietek.

@kylo55, post #1

Pliki Adf to nie są formaty dla Amigi. To jest skompilowana dyskietka amigowa do jednego pliku, aby można było uruchomić taką grę na PC pod emulatorem Amigi. Musisz spiąć amigę kablem z PeCetem i użyć odpowiedniego oprogramowania, aby ma Amidze plik ten został nagrany na dyskietkę w formacie Amigi. Z miesiąc temu był ten problem omówiony szczególówo na tym forum. Poszukaj sobie i jest tam opisane jakie oprogramowanie jest potrzebne i jak to zrobić.

[#5] Re: A500 nie czyta dyskietek.

@AS, post #4

"Pliki Adf to nie są formaty dla Amigi." Plik jak kazdy inny ;) Wcześniej popularny bardziej był DMS, ten również pakował.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem