[#1] nowa naklejka na tył A3000
witam
Czy ma ktoś możliwość wydrukowania naklejki tej z opisami portów do Amigi 3000T ?
i ewentualnie by to kosztowało?
Ważne żeby było zbliżone jak najbardziej do oryginału.
[#2] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Shredder, post #1

W 3000t to nie jest jedna naklejka jak w3000d, tylko nadruk farbą. Ciężko ci będzie.
[#3] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Ralpheeck, post #2

A nie da się tego wydrukować po prostu w odpowiedniej czcionce na przeźroczystym papierze? Blacha jest specyficzna ale nie opisy. Do tego przeźroczysty klej aby nalotów nie robił i gotowe.
[#4] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Rafał A-3000, post #3

no właśnie o coś takiego by mi chodziło
[#5] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Rafał A-3000, post #3

Płyty gównie a4000T był tak robione, aby pasowały do nich zasilacze PC at
oraz obudowy od pc.

Mają moduły na kablach aby łatwo dopasować je

Więc nie da się zrobić listwy do mocowania z naklejkami .

Ostatnia aktualizacja: 29.12.2019 16:27:00 przez Dorian3d
[#6] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Dorian3d, post #5

W nagłówku a3000, w opisie a3000T no i jeszcze a4000T się przewija :)

Tu jest zdjęcie wszystkich.

Jeżeli koledze chodzi o A3000T, to blacha tylna się odkręca od obudowy. Radziłbym zachować opisy portów, ale skoro musisz malować, po prostu obczaj druk na naklejce przeźroczystej. Najlepsza byłaby naklejka tzw wodna.

W a3000D jest cały film z wycięciami na porty. Trzeba byłoby to ładnie wycinać.

A4000T to jakiś mimimalizm naklejkowy :)
[#7] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Rafał A-3000, post #3

Większość tzw. drukarni cyfrowych wydrukuje Ci wszystko na wszystkim. Zagęszczenie takich usług zwiększa się w pobliżu wyższych uczelni. Warto też popytać takich, co robią pieczątki i wizytówki - miewają szeroki asortyment.
[#8] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Ralpheeck, post #6

No właśnie już mam pomalowaną oryginalnym kolorem i nie było możliwości zostawienia napisów bo były powycierane. Nie mam gdzie zwymiarowac, żeby wyszła ta sama wielkość.
[#9] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Shredder, post #8

A ja bym wziął i dał wyciąć ploterkiem takie napisy na folii samoprzylepnej żeby zrobić szablon, potem bym go przykleił i oderwał literki, prysnął bym czarnym sprayem i po sprawie, tanio, szybko i prawie identycznie jak oryginał hehe
[#10] Re: nowa naklejka na tył A3000

@QUAD, post #9

a kto mi to zrobi?
[#11] Re: nowa naklejka na tył A3000

@Shredder, post #10

Witam.
A może poszukaj kto wykonuje tzw. kalkomanię mokrą.
Kiedyś jak byłem młody to takie były modne.
Po nałożeniu i wyschnięciu zabezpieczyć bezbarwnym lakierem.
Ktoś z Was może próbował tego sposobu?
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem