[#31] Re: A3k za 1k

@mosfet, post #30

Tylko nasuwa sie pytanie co Hyperion ma wspólnego z Commodore... detektyw

[#32] Re: A3k za 1k

@Hugen, post #31

No właśnie, mosfet.
MorphOS to nie to co AmigaOS 4.0...
Kto wie, może Hyperion jest jakimś chrześniakiem czy coś.
[#33] Re: A3k za 1k

@DanielJ., post #29

jak wygra to przeciez i tak nie bedzie szybko taniego na miare peceta sprzetu, bo nie sa nawet producentami sprzetu, a plyta SAM to cena powyzej 2k. w takim razie w oczekiwaniu na tani sprzet z OS4 milego kiszenia dalej na systemie blizszemu do AmigaOS niz MorphOS czyli na Windows zycze wam, jesli w tym czasie nie zapomnicie o AmigaOS.

[#34] Re: A3k za 1k

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #33

Tu na forum padło stwierdzenie ze port os4 na maca jest w miare zaawansowany ... Nie mniej jednak minie troszkę, ale skoro koledze zależy na os4 to poczeka, tym czasem może porulesowac os 3.x na blaszanym rumaku :)
Bo prawda jest następująca ... mamy rok 2007 wydatek rzędu 500 - 1000 zł na PPC, które nie jest demonem szybkości + Sypiący się sprzęt z połowy lat 90 to lekka przesada ... Co do MOS i PEGA nie mogę się wypowiadać bo go nigdy nie miałem nawet nie widziałem na oczy.

---

I jeśli wszystko pójdzie oks, to myślę że wersja 667Mhz with 512MB, będzie rozsądniejszym wyborem niż 1200/4000 + dopałka o 3000 nie wspomnę :)

Ostatnia modyfikacja: 01.07.07 16:52
[#35] Re: A3k za 1k

@blackhat, post #34

to tak jakbys nie czytal ze zrozumieniem tego co napisalem.

Link1 i na tej samej stronie Link2, troche daje do myslenia ;)

[#36] Re: A3k za 1k

@blackhat, post #34

blackhat masz racje, dawne wspomnienia/marzenia daly o sobie znac i czlowiek sie troszke podjaral ;)
W piwnicy znalazlem wierna przyjaciolke (A1200) a w necie czekalo na mnie WinUAE, wyremonyujemy sprzecik zapuscimy i w oczekiwaniu na nowy, lepszy sprzet powspominamy i moze popracujemy ma tym co jest ok, racja
Czasem brak kasy ma dobre strony ok, racja ok, racja ok, racja

Skolman jesli dobrze czaje to OS4 na MOSie?

Ostatnia modyfikacja: 01.07.07 19:12
[#37] Re: A3k za 1k

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #33

Pogodzę was
Pegaz jest do d...
I a1 jest do d...
i eifka jest do d...

Lepiej nie będzie.

tyle.

Moderatora proszę o usuniecie mojego konta.
Lub ban na dwa lata.
[#38] Re: A3k za 1k

@necavi, post #36

> jesli dobrze czaje to OS4 na MOSie?

nie, to jest MorphOS z taka skorka jak ma domyslnie OS4.

przy okazji: http://os4emu.amigazeux.net

www.ppa.pl/artykul-OS4Emu-2_1_89.html

[#39] Re: A3k za 1k

@necavi, post #1

Opłaca się jak cholera, tylko jakiś kontakt byłby potrzebny ze sprzedawcą. Na moje maile odpowiedzi, póki co, brak.

1000 PLN to nie byłaby spora kasa, skoro takie NIEWIADOMOCO sprzedaje się za prawie 700:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=202346561
[#40] Re: A3k za 1k

@Daclaw, post #39

Ja po drugim e-mailu dostałem odpowiedź: wszystkie Amigi 3000 z ogłoszenia na PPA zostały już sprzedane.

[#41] Re: A3k za 1k

@blackhat, post #34

mamy rok 2007 wydatek rzędu 500 - 1000 zł na PPC, które nie jest demonem szybkości + Sypiący się sprzęt z połowy lat 90 to lekka przesada

Jeszcze do ciebie nie dotarło, źe w amigowaniu nie chodzi o stosunek mocy obliczeniowej do ceny.

Dla jednych to będzie "chore kiszenie się na amidze" a dla innych prawdziwa radość z używania systemu i komputera, który lubią.
I takiej radości nie da żadne uae bo tu chodzi o AMIGĘ
[#42] Re: A3k za 1k

@blackhat, post #34

Czegoś tu kurna nie rozumiem jak nie lubisz Amigi i ludzi z nią związanych to po jaką h.... tracisz czas Ja mam amige i nigdy z niej nie zrezygnuje mam na PC- winuae ale jakoś mnie nie ciągnie wole sobie polatac po systyemie Amigi i wiesz jak włacze bo musze Pc-ta to mam zawsze wrażenie że coś ze systemem jest nie tak jakos sić muli. Nikt ci nie każe walczyć za Amigć .No cóz pewnie na OS4 poczekamy sobie do końca procesu jakieś 3 lata i wtedy pewnie sobie kupie ten komputer nawet przestarzały ale bćdzie to coś wymarzonego .
Według takiego myślenia po co zbeierać stare samochody motocykle czy budować dom przecież do grobu ze sobą tego sić nie zabiera bo i po co???
[#43] Re: A3k za 1k

@amigafan, post #13

amigafan napisał(a):

> Moim zdaniem jak już PCI to lepiej w A1200. W dużych Amigach te
> karty są podłączane przez ZorroIII (czyli mają transfer jak
> inne karty ZIII i wolniejszy niż CVPPC), poza tym PCI jest
> koszmarnie drogie i fizycznie blokuje wszystkie inne sloty
> Zorro.

Człowieku co ty piszesz za bzdury? PCI lepsze w A1200 niż np. w A4000? Chyba nie wiesz co piszesz.
Owszem, transfer przez Mediator PCI A4000 jest trochę wolniejszy niż w przypadku CVPPC, ale VooDoo3 nadgania wszystkie pozostałe wady CVPPC.
I gdzie Mediator PCI blokuje fizycznie ZorroIII? Wiesz chociaż jak to wyględa? Ja mam w swojej A4000 cztery katry w ZorroIII i trzy karty w PCI. Jakoś nie widzę aby PCI mi uniemożliwiało wsadzenie kart w sloty ZorroIII.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem