[#1] WB 3.1 na KS3.0
Witka.

Pewnie wałkowane tryliard razy. Czy WB 3.1 pójdzie na KS3.0?? Jakie są korzyści z zainstalowania WB 3.1 w miejsce 3.0. Poprawia coś?? Pogarsza?? Pytam bo oram nowy dysk do Amy i tak sobie myślę...

Zdroofka
[#2] Re: WB 3.1 na KS3.0

@Red_Bullet, post #1

Tak uruchomi sie wb 3.1 na kick 3.0 z tego co wiem to roznica polega na tym ze kick 3.1 ma wbudowana obluge cd-romu i kosci Akkiko zastosowanej w CD-32.Ilosc programow, ktore wymagaja wb 3.1 jest znikoma i wiekszosc w taki sposob mozna oszukac.

[#3] Re: WB 3.1 na KS3.0

@Hellena, post #2

http://www.gregdonner.org/workbench/wb_31.html

[#4] Re: WB 3.1 na KS3.0

@Red_Bullet, post #1

Jedynie OS3.5, 3.9 i 4(?) wymagają kickstart 3.1. Co do OS4 nie jestem pewny.

[#5] Re: WB 3.1 na KS3.0

@x3nU, post #4

Chodziło mi bardziej o to czym różni się WB 3.0 od 3.1 i czy jest sens go instalować. Jeżeli napisałem niezrozumiale to wielkie sorry.

Zdroofka
[#6] Re: WB 3.1 na KS3.0

@Red_Bullet, post #5

Major enhancements:
- Minor RTG improvements
- Support for CD32's chunky-to-planar chip, Akiko
- 3.0 bug fixes
- Addition of ANIM & CDXL datatypes

Reszta jest w opisie w linku który podałem ---> http://www.gregdonner.org/workbench/wb_31rev.txt

Ostatnia modyfikacja: 30.06.07 14:16
[#7] Re: WB 3.1 na KS3.0

@Hellena, post #2

Ale taki TwinVNC na kicku 3.0 nie zadziała i raczej żadne sztuczki nie pomogą - wymaga graphics.library z KS3.1 i tyle.
[#8] Re: WB 3.1 na KS3.0

@madman15, post #7

madman15 napisał(a):

> Ale taki TwinVNC na kicku 3.0 nie zadziała i raczej żadne
> sztuczki nie pomogą - wymaga graphics.library z KS3.1 i tyle.

Jesteś pewien? A co mają zrobić posiadacze Amigi z kartami graficznymi? W ich systemie, dzięki CGX lub P96, jest nowszy graphics.library :)
Tak wiec jak miałem w mojej A4000 tylko ROM3.0, AmigaOS3.0 i kartę CyberVision64, to nie miałem problemów z jakimis programami, które potrzebują AmigaOS3.1 i ROM3.1.
[#9] Re: WB 3.1 na KS3.0

@kmilota, post #8

Pisałem o AGA :) A sprawdzałeś TwinVNC?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem