[#1] Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx
otoz jak w tytule. Mam problem z rozpakowaniem archiwow lha i lzx. Wywala mi na ogol blad crc, lub uszkodzonego pliku, najczesciej przy plikach wykonywalnych, np. rozpakowuje archiwum z demem, ktore ma ok. 50 plikow i wywali mi blad przy dwoch, czy jednym pliku wykonywalnym , czasem przy innych tez, ale glownie przy wykonywalnych. Dziwne, ze jak ten sam dysk wsadzilem do pieca i odpalilem na WinUAE wszystko poszlo bezblednie..jakies sugestie?

[#2] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@MrT, post #1

Za mało danych. Czym i na czym rozpakowujesz archiwa, że wyskakują ci błędy?
A może źle zrozumiałem. Ten sam amigowy system odpalasz na pecetowym winUAE? I tam nie ma problemów?
[#3] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@kmilota, post #2

Na a1200 z 060 AGA FastATA normalnie z cli daje lha x nazwa_archiwum.lha albo lzx x nazwa_archwium.lzx i wyskakuja crc. Ten sam hdd, jak piszesz odpalam na winuae i tam jest ok, ta sama metoda te same archiwa rozpakowuja sie w pelni poprawnie.

[#4] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@MrT, post #3

Mam ten sam problem, ale tylko z archiwami LZX. Dlatego przy rozpakowywaniu takich archiwów korzystam z Voodoo-X + XAD.

[#5] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@MrT, post #3

Uzywasz tego samego lha? Jesli nie to zmien wersje.

[#6] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@MrT, post #3

No to jeszcze sprawdź na jaki procesor masz te kompresory. Może być problem z 68060, a winUAE z tą emulacją sobie radzi. Czy masz poprawną bibliotekę 68060.library?
[#7] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@MrT, post #3

FastATA

Jezeli uzywasz PIO4 lub 5, to sprobuj zmienic na PIO3. Zweryfikuj tez wersje plikow lha i lzx.

Ostatnia modyfikacja: 05.07.07 13:19
[#8] Re: Bledy przy rozpakowywaniu *.lha *.lzx

@Andrzej Drozd, post #7

Po zastosowaniu wszystkich porad problem sie zmniejszyl,ale nadal jest. Dzis jak fazior doradzil sproboje odpalic jakis goly wb,np z flopka i sprawdze wtedy..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem