[#1] NewIcons 1/2/3/4
Poszukuję oryginalnych paczek instalacyjnych z NewIcons w wersjach 1.0/2.0/3.0 lub w ostateczności wersje 4.0 - 4.1. Ktoś ma albo wie, gdzie szukać?

Żeby nie było wątpliwości, chodzi mi o ten zestaw ikon:

Ostatnia aktualizacja: 30.01.2020 22:55:23 przez _arti
[#2] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #1

Na pewno jest płytach aminet cd. Spisy są na aminet wiki, płyty... wiadomo gdzie.
[#3] Re: NewIcons 1/2/3/4

@cholok, post #2

Są na Aminecie chyba. O ile pamiętam to sam je mam właśnie stamtąd.
[#4] Re: NewIcons 1/2/3/4

@Rafał A-3000, post #3

Płyty są na Aminecie? (nie, tych archiwów NI na Aminecie nie ma)
[#5] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #4

Nie wiem czy te wersje ale jakieś pakiety 'nowych ikon' były zamieszczane na płytach CD do amigowych czasopism jak MA i ACS.
[#6] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #1

Zrzut ekranu pokazuje podstawowy zestaw ikonek dołączanych do pakietu 4.0.
Do ściągnięcia z Aminetu.
[#7] Re: NewIcons 1/2/3/4

@Dopuser, post #6

Nie ma tej wersji na Aminecie. Spoko, już dostałem odpowiednie paczki. OK
[#8] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #7

Mam już wszystko, co chciałem tylko jest problem z zainstalowaniem którejkolwiek wersji. Otóż Installer wywala się, bo próbuje skopiować plik, dajmy na to, z "/libs/HE/newicon.library", gdzie de-facto, poprawna ścieżka to "../libs/HE/newicon.library". Myślałem, że to problem Installera z OS 3.1.4 ale wersja 433 z Aminetu ma ten sam problem. Jakby źle sobie ustawiał katalog główny archiwum.

Spróbuję jeszcze z oryginalnym Installerem, z OS 3.0. Ktoś miał podobny problem?

EDIT: Oryginalny Installer też się poddaje.

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2020 18:56:46 przez _arti
[#9] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #8

Ok, NewIcons nie idzie zainstalować pod 3.1.4. Pod 3.0/3.1 idzie z kopyta. Hyperion znowu coś popsuł
[#10] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #9

Uruchom wb 3.1.4 z setpatch-em niższym niż ver 44 , czyli np z ver 43.6

Ostatnia aktualizacja: 31.01.2020 20:48:32 przez RokiS
[#11] Re: NewIcons 1/2/3/4

@RokiS, post #10

Czyli, de-facto, tak jakby to był 3.1 no ale gdzie tu sens?
[#12] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #11

Do instalacji New icon tylko, potem wracasz do oryginalnego z 3.1.4
Ja sobie zrobiłem combo 3.1 z 3.1.4 tzn 90% 3.1 reszta 3.1.4 i właśnie zauważyłem że news icons 4.6 nie chcą się instalować, trochę powalczyłem i u mnie zmiana setpatcha pomogła.
Możesz jeszcze spróbować na czas instalacji starszą wersję icon.library wrzucić.
[#13] Re: NewIcons 1/2/3/4

@RokiS, post #12

Zaraz spróbuję.
[#14] Re: NewIcons 1/2/3/4

@RokiS, post #12

Trick z podmianą SetPatcha nie działa. Dalej wywala się na ścieżkach. Może problemem jest Kickstart 3.1.4?
[#15] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #14

Może być, ja pracuje na kicku, 3.1 ( 3.1.4 leży schowany - ale zamierzam jeszcze do niego kiedyś podejść :0). Z tego co mi się wydaje to z biblioteką workbench.library może być konflikt. Starszy setpatch pomija tą z libs: przy kicku 3.1. Przy 3.1.4 pewnie na siłę z niej korzysta. I tak jak wyżej pisałem spróbuj jeszcze z inną wersją icon.library
[#16] Re: NewIcons 1/2/3/4

@RokiS, post #15

Powyłączyałem wszystko. Nic to nie dało. Workbench.library raczej tu wadzi.
[#17] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #16

A czy instalator to nie jest skrypt? Co za problem zmodyfikować w nim te ścieżki w Cedzie?
[#18] Re: NewIcons 1/2/3/4

@ZbyniuR, post #17

To częściowo działa ale i tak pewne fragmenty instalacji (np. wybór ikonek folderów, podmiana ikonek dysków i kopiowanie ikonek systemowych) się wywalają. ¯\_(ツ)_/¯
[#19] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #18

A może przed uruchomieniem skryptu trzeba dopisać jakiegoś Assigna, z nazwą nośnika, do katalogu źródłowego z którego się instaluje.
[#20] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #11

A to nie jest tak, że nowe icon.library z 3.1.4 obsługuje wszystkie ikony od 4 kolorowych, poprzez MWB, NewIcons (wszystkie), po Glow na PNG kończąc? Po co je zatem instalować?, Lepiej wziąć sobie CopyIcon44 i je podmienić ręcznie. Trochę żmudna robota, ale obejdzie się bez problemów.
1
[#21] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #16

No to była jedna z rzeczy ( problem z new icons) która mnie hmm odrzuciła od 3.1.4 :) Nie ma to jak wb3. 1 :). A spróbuj może wydobyć z kicka 3.1 workbench.library i podmienić :) - tego nie próbowałem :)
[#22] Re: NewIcons 1/2/3/4

@don_rafito, post #20

Zgadza się się. Nowe icon.library obsługuje wszystko. Ale i tak (przynajmniej u mnie) występował problem z podmianą ikon nawet przy pomocy copyicon. No i trzeba by dopisać jeszcze skrypt/przypisy w user-startup żeby def_icons działały.
[#23] Re: NewIcons 1/2/3/4

@don_rafito, post #20

Interesuje mnie bardziej, dlaczego przestało działać coś, co od przeszło 20 lat działało. Mogę se ręcznie wszystko po podmieniać, jasne, ale łatwiej instalatorem
[#24] Re: NewIcons 1/2/3/4

@_arti, post #23

No czemu przystało działać? Proste: wskazania/zalecania do użytkowania jednie słusznych glow icons :p, po co komu jakiś wybór :p. A tak na serio to można zadać na forum Hyperionu takie pytanie :).
[#25] Re: NewIcons 1/2/3/4

@RokiS, post #24

Właśnie założyłem konto. Będę pisał. OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem