[#1] Amiga 1200 i zasilacz od amigi 500
wlasnie mam zamiar kupic sobie amige 500 i mam takie pytanko,czy zasilacz od amigi 500 moze byc bezproblemow podlaczony do amigi 1200, bo niestety nie mam ?.
[#2] Re: Amiga 1200 i zasilacz od amigi 500

@SzaryWilk, post #1

Może być. Nawet lepiej, bo w A500 były "lekkie" zasilacze na przetwornicy {bardziej wytrzymałe, większa moc dawały}, a A1200 standardowo miały ciężki - z transformatorem zalanym zywicą, więc jak padł, to już tylko do śmieci.
Spokojnie możesz uzywać każdego zasilacza do każdej amigi (w przedziale A500, A600, A1200).

Ostatnia modyfikacja: 05.07.07 11:44
[#3] Re: Amiga 1200 i zasilacz od amigi 500

@AlaN, post #2

Witam.
Pinout wtyczek jest identyczny.
Na spodniej czesci obudowy kazdego zasilacza podane sa maksymalne wartosci pradow dla poszczegolnych napiec.
Ma to znaczenie przy rozbudowanych konfiguracjach (HDD, CD/DVD karty turbo).
Pozdrawiam.
[#4] Re: Amiga 1200 i zasilacz od amigi 500

@ted, post #3

Hej ostatnio przepinałem zasilacze z a500 do a1200 i odwrotnie i chodziło bezproblemowo, chyba ze trafis na jakis słaby zasilacz. Mój tata taki dostał jak kupywał a1200 i co chwile sie amiga zawieszała na szczęscie ( a było to juz ho ho ho temu) kupił poządny i wszystko pieknie :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem