[#1] RetroReaders
RetroReaders Makii padło, ktoś wie czy zasoby ze skanami czasopism są gdzieś dostępne?
Albo może ktoś wystawić mi gdzieś MA 5/98 ?
[#2] Re: RetroReaders

@vojo, post #1

Na retroreaders.ovh znalazłem formularz kontaktowy, zapytałem o dostęp do zasobów - czy będzie jeszcze możliwy i w jaki sposób.
[#3] Re: RetroReaders

@Adinfo, post #2

Daj znać, jak się dowiesz, to kopalnia wiedzy, szkoda jakby była niedostępna online.

A szukany numer 5/98 już dostałem na priv, dzięki!
[#4] Re: RetroReaders

@vojo, post #3

Mam nadzieję, że to nie przepadło na amen i że odpiszą.
[#5] Re: RetroReaders

@vojo, post #1

Zapraszam na "zapach-papieru.pl"
[#6] Re: RetroReaders

@Stoopi, post #5

Estetyczna poukładana stronka. :)
Ale Mikroklanów nie mają. :(
[#7] Re: RetroReaders

@vojo, post #1

Otrzymałem odpowiedź - niestety możliwości pobrania tych zasobów już nie będzie. Trzeba szukać w innych miejscach. Ewentualnie liczyć na kolegów z forum, którzy mogli kiedyś "zgrać" to dla siebie i udostępnią. Być może ktoś na to wpadł, że kiedyś taka sytuacja może nastąpić.
[#8] Re: RetroReaders

@ZbyniuR, post #6

https://stare.e-gry.net/czasopisma/mikroklan
Sorry (z rozpędu dałem nową odpowiedź zamiast edytować poprzednią).

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2020 08:08:38 przez Adinfo
[#9] Re: RetroReaders

@Adinfo, post #8

Znam tą stronę, niestety nie ma tam wszystkich numerów.
[#10] Re: RetroReaders

@ZbyniuR, post #9

Zgadza się, właśnie widziałem przerwy w numeracji. Ciekawe czy ktoś jeszcze ma te brakujące numery.
[#11] Re: RetroReaders

@Adinfo, post #10

Tam nie tylko są braki ale także błędnie podane numery niektórych z nich. Pisałem im o tym ale jakoś nie dotarło bo tego nie poprawili.

https://stare.e-gry.net/forum/wszystko-inne/blad-w-numeracji-mikroklanow
[#12] Re: RetroReaders

@Adinfo, post #10

Poszukam dzisiaj u siebie może mam jeszcze jako DJVU.
[#13] Re: RetroReaders

@jimiche, post #12

Jak dotąd są dostępne skany wszystkich 3ech z 86, wszystkie 9 z 87, oraz tylko nr 2 z 88. Nie mam pewności ile tych numerów było, różne źródła podają różnie. od 19 do 24 wszystkich, ale raczej prawdziwe jest to pierwsze bo z 88 znalazłem tylko 7 okładek.

Wklejam obrazek z miniaturkami okładek, ale trzeba być zalogowanym na speccy.pl by zobaczyć.

Edit-
Mam też nr 1 z 88, znalazłem niedawno w luźnych jpg-ach na archive.org.

Ostatnia aktualizacja: 13.02.2020 14:57:06 przez ZbyniuR
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem