[#1] Emulacja rom3.1 na 3.0
Czy można uruchomić OS 3.5 lub 3.9 na romie sprzętowym 3.0 przy wykożystaniu karty APOLLO 040/40 i pliku z rom 3.1. Proszę o szczegółową instrukcję instalacji. Do czego służy konkretnie remapollo i z czym to się je?

[#2] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #1

Witam!

Nie używam remapollo, ale odpowiednika tego programu blitzkicka dla kart serii Blizzard.

Remapollo wczyta do pamięci fast Twojej Amigi rom z pliku na dysku. Może to być rom3.1 jak napisałeś. Owa operajcja wczytania romu nie ma nic wspólnego z emulacja, po prostu Twój komp będzie używał wersji Kickstartu wgranego z pliku.

Sam nie próbowałem, ale nie widzę przeszkód by Kickstart 3.1 wczytać z pliku w celu zainstalowania OS3.9

Pozdrawiam
Robert Jackowski
[#3] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@rjack1, post #2

mam co prawda kick 3.1 w kosciach ale uzywam remapollo do wgrywania obrazu razem z patchami. dzieki temu amiga restartuje przy zimnym boocie tylko raz, no i mam np spatchowan exec library czy mozliwosc bootu z cdromu (po tym jak wgralo obraz z dysku)
[#4] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #1

Wystarczy przeczytać dokumentacje do RemApollo, a wszystkiego się dowiesz. Autor naprawdę wszystko bardzo ładnie opisał! Dawno temu używałem RA i własnie dzięki niemu mogłem się cieszyć systemem 3.9 na swojej Amisi (nie miałem wtedy także ROM'u 3.1, a więc musiałem go mapować).
[#5] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #1

Ja uzywalem blizkicka i wczytywalem z pliku kickstart dopoki nie kupilem kickstartu 3.1 i dzialal super OS3.9 latal jak trzeba.

[#6] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@v., post #3

Możesz podesłać mi instrukcje i pliki z konfigiem dla RemApollo?
[#7] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #6

Instrukcja jest w archiwum RemApollo.
Oto najprostszy przyklad:
c:RemAPollo DEVS:Kick3.1

[#8] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #6

instrukcja jest jak ci norbert napisal w archiwum remapollo. niekumam o co ci chodzi z plikami z konfigiem
[#9] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Arbuz, post #5

A podeślesz mi rom 3.1?! Proszę!!!

Ostatnia aktualizacja: 30.07.2017 17:48:33 przez mailman
[#10] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Amiter, post #9

Rom3.1 znajdziesz na google

[#11] Re: Emulacja rom3.1 na 3.0

@Norbert, post #10

Ja mam karte Apollo 040/40 ROM 3.0. Przez RemApollo
wczytuje 3.1 mialem zainstalowany os 3.5 a
teraz 3.9 wsio dziala, emulator fuzion tez sobie smiga
mam zainstalowany os 8.0 a na tym emulator
pieca win 3.11 chodzi troche wolno ale chodzi.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem