[#1] Samsung 910MP
Kupiłem monitor pod Amigę i inne sprzęty. Przez 15min działał, potem tylko ostał się czarny ekran. W między czasie próbowałem dopasować uniwersalny pilot(bo w zestawie oryginalnego nie było). Nie wiem czy ustawienia się pozmieniały przez to(chociaż szczerze w to wątpię, bo pilot i tak nie zaskoczył), czy coś się uwaliło.
Oczywiście kondensatory wymieniłem(niektóre spuchnięte, niektóre nie) wszystkie, niestety czarny ekran po włączeniu pozostaje.
Jednak mały update - nie wymieniłem jednego kondensatora na 450v, ale on wygląda b. dobrze i jego nie ruszałem.
Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?
Z braku czasu zajrzę do niego ponownie w weekend i jak ktoś mnie nakieruje na coś, to będę szukał.
Chyba, że wystarczy jakiś reset z poziomu przycisków?
[#2] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #1

Dioda świeci?
[#3] Re: Samsung 910MP

@Bartek2075, post #2

Świeci. Czasem po załączeniu jak nacisnę zmianę kanału, to przez sekundę widać niebieski ekran.
[#4] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #3

Wybrałeś odpowiednie źródło sygnału przyciskiem SOURCE ?
[#5] Re: Samsung 910MP

@Norbert, post #4

Podłączyłem pegazusa chinchami i nic. Po zmianie source-tylko był dźwięk.
[#6] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #5

Aby wejść do trybu serwisowego: na wyłączonym monitorze, na pilocie naciśnij kolejno: info, menu, mute, on
[#7] Re: Samsung 910MP

@Bartek2075, post #6

Niestety nie posiadam pilota.
[#8] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #7

Pozycz od kogoś pilota od dowolnego Samsunga.
A może telefon z podczerwienią?

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2020 11:02:17 przez Norbert
[#9] Re: Samsung 910MP

@Norbert, post #8

Spróbuję po pracy. Mam samsunga, ale ten to 60 cali. Zobaczymy może zadziała.
[#10] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #1

Polecialo podświetlenie matrycy
[#11] Re: Samsung 910MP

@Shredder, post #10

Shredder - coś więcej możesz powiedzieć, naprawiałeś już coś takiego?
Norbert, Bartek - pilot zadziałał ale i tak nic nie widać na ekranie po wduszeniu kombinacji.
Naprawiałem ostatnio znajomemu tv i tam było podobnie - brak wizji tylko dźwięk. Okazało się, że płytka się sfajczyła w jednym miejscu, przy sekcji zasilania i wystarczyło tam odtworzyć ścieżkę. Obecnie ten tv działa jak wcześniej bez problemu.
Niestety w moim tv niczego nie widać, wymieniłem nawet kawałek podejrzanie spłaszczonego kabelka od matrycy i nic. Po włączeniu przez sekundę jest obraz, czasem wystarczy nacisnąć np. zmianę kanału, żeby na sekundę obraz się pojawił. Szkoda mi tego tv, bo ma fajne stereo, z drugiej jednak strony kupiłem bardzo tanio i nie opłaca mi się dawać tv do serwisu. I tak wydałem około 40zł na nowe kondki. W sobotę przejadę jeszcze niektóre elementy miernikiem, zobaczymy, może coś znajdę.
[#12] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #11

Poleciała któraś świetlówka, albo puściły luty. Po włączeniu jeśli któraś ze świetlówek jest uszkodzona układ protect wyłącza inwerter. Z reguły przez chwilę po włączeniu podświetlenie działa. Samo trafo/trafa inwertera też potrafią kucnąć.

Ostatnia aktualizacja: 04.03.2020 21:44:31 przez Kilos
[#13] Re: Samsung 910MP

@AD99, post #11

Jeśli jest podświetlanie swietlowkami to prawdopodobnie świetlówka, w ledowych zdechla którąś dioda w szeregu i inverter z automatu wylaczy podświetlanie, jeśli nie zgadza się pobór prądu, żeby nie uszkodzić układu.
[#14] Re: Samsung 910MP

@Shredder, post #13

Jeśli to podświetlenie to łatwo sprawdzić oświetlając ekran z zewnątrz i przyglądając się, czy jest obraz.
Ja mam jeden monitor z serii 9xxMP (nie pamiętam dokładnie numeru), w którym siadło zasilanie - zasilacz włącza monitor, ale po krótkiej chwili wyłącza. Ponieważ nie mam pojęcia co z tym zrobić, monitor sobie leży i czeka... na coś, nie wiem co
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem