[#1] Wyjęcie płyty głównej z A500.
Witam, chciałem wyjąć płytę główną z A500 w celu wymycia dolnej obudowy.
Nie ma żadnych śrubek nic, wszystko poodginane jak trzeba a płyta główna nie chcę wyjść. Ma ktoś łopatologiczną instrukcje jak to zrobić?

[#2] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@DanielJ., post #1

Przecież tam wszystko widać.... Śrubki są z tego co pamiętam.

[#3] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@Hubez, post #2

Mówię, że je przecież wykręciłem.
Chociaż już w połowie wyszła, ale boję się ciągnąć mocniej, bo płytka może się połamać.

[#4] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@DanielJ., post #3

Na allegro taka płytka kosztuje 14 zł :P

[#5] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@Hubez, post #4

Na razie mam swoją. I nie chcę jej nic złego zrobić, bo jeszcze będzie piszczeć.

[#6] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@DanielJ., post #5

Mam w domu rozebraną A500, zobacze i Ci powiem co i jak OK

[#7] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@DanielJ., post #5

Może odkręć łącza na płycie (video, porty myszki, joysticka...) od dolnego ekranu? Też tak miałem, tyle że w A1200.
[#8] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@DanielJ., post #1

Płytę można bez problemu wyjąć z dolnym ekranem, poza tym że mogą trzymać ją śruby, nieraz jest jeszcze plastikowy uchwyt/zatrzask, który ją trzyma, może to jest problemem.

[#9] Re: Wyjêcie płyty głównej z A500.

@chewek, post #8

No, wreszcie wyjąłem...
Ale jeszcze nie czyszczę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem