[#31] Re: Amiga 1200 OLX

@tboniasty, post #29

próbuje sobie uzasadnić ten zakup, tą sprzedażą pudełka :)

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2020 14:42:46 przez ticcet
[#32] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #31

Mamy Cię potrzymać za rękę?
Dasz radę, kup lub nie kupuj...

Ostatnia aktualizacja: 11.03.2020 15:20:29 przez Jacques
[#33] Re: Amiga 1200 OLX

@Jacques, post #32

dam radę dzięki :) ostatecznie kupiona za 1700 zł. Zobaczymy co przyjdzie i na ile dobrze zdjęcia oddają jej stan, zwłaszcza w środku. Napiszę jak już będę ją miał.
[#34] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #33

Chyba nie robiłeś przelewu i kupiłeś za pobraniem?
[#35] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #33

[#36] Re: Amiga 1200 OLX

@Tomski, post #35

I nastała niezręczna cisza...
[#37] Re: Amiga 1200 OLX

@Jacques, post #36

Hej jestem. Przelałem kasę ... jestem dobrej myśli ze sprzedającym jest bardzo dobry kontakt mam przesyłał mi zdjęcia po zapakowaniu, z poczty z naklejką, dostałem info z systemu PPA że paczka w drodze, jest ubezpieczona. Nawet dostałem gratis, osłonę na Amigę plastikową.

Panowie jedyne co możecie robić to mnie teraz stresować, poczekajmy mam nadzieje, że do soboty będzie i podzielę się wrażeniami :)

Ostatnia aktualizacja: 12.03.2020 09:51:19 przez ticcet
[wyróżniony] [#38] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #37

Bedzie dobrze OK
[#39] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #37

Taka rada na przyszłość drogi kolego nigdy nie kupuj niczego z OLX jeżeli po to nie jedziesz i fizycznie nie odbierasz. Trzymam kciuki że cię nie wydyma.
[#40] Re: Amiga 1200 OLX

@Aryman33, post #39

Nie każdy jest złodziejem, jednak jest coś w tym, że najwięcej przekrętów było właśnie na olx.
[#41] Re: Amiga 1200 OLX

@misiek2, post #40

Nie ma co straszyć. Trzeba gratulować i cieszyć się z kolejnego kolegi Amigowca :)
[#42] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #37

dostałem info z systemu PPA że paczka w drodze, jest ubezpieczona.

A to ciekawa funkcjonalność na PPA szeroki uśmiech
[#43] Re: Amiga 1200 OLX

@Jacques, post #42

Koledzy na stronie retrokomis.pl jest ta amiga 1200 za prawie 2,5k zdjęcia są identyczne albo mi się wydaje???
[#44] Re: Amiga 1200 OLX

@yogus1982, post #43

to te same zdjęcia, ale to chyba jeszcze nic nie znaczy. może tam była wystawiona. status jest: brak towaru.

Budujemy napięcie :)
[#45] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #44

Kontakt i miejsce nadania paczki się zgadza?
https://retrokomis.pl/pl/i/Kontakt/3
[#46] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #44

Sorry moja wina faktycznie brak towaru poprostu skojarzyłem zdjecia
[#47] Re: Amiga 1200 OLX

@yogus1982, post #43

Stresujecie chłopka, a w sklepach papieru brakuje ;)
[#48] Re: Amiga 1200 OLX

@Jacques, post #45

Wszystkie dane się zgadzają. (mail, tel, imię nazwisko). To chyba nawet lepiej że prowadzi komis :) itd.
[#49] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #48

Cześć,

Przyszła ... wszystko zgodne z opisem, jestem zadowolony. Jedyny mankament, który zauważyłem to nie działa. lewy przycisk w myszce.

Najgorsze jest to, że mogę sobie narazie na nią popatrzeć. Podpiąłem pod telewizor przez modulator i composite, działa jest ok, ale nie będę w salonie jej trzymał tylko w swoim pokoju, a tam mam tylko monitor z HDMI.

Przejściówki zamówiłem monitor też Benq 720A, tylko to czekanie ... :)
[#50] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #49

Przyszła ... wszystko zgodne z opisem, jestem zadowolony. Jedyny mankament, który zauważyłem to nie działa.

E, to spoko. Jednak obawy były przedwczesne
[#51] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #49

Przejściówki zamówiłem monitor też Benq 720A, tylko to czekanie ... :)
Rozumiem, że chodziło Ci o monitor Benq BL702A
[#52] Re: Amiga 1200 OLX

@Adinfo, post #51

Tak dokładnie ten monitor, plus przejściówka ideo RGB DB23 do VGA i jeszcze dwie przejściówki z DB9 na USB. TOM R2 na allegro. Powinno zadziałać, nie jakie macie doświadczenia.
[#53] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #52

Monitor 702A działa idealnie z Amigą OK
[#54] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #49

Tymczasowo lewy przycisk myszy możesz zastąpić wciskając jednocześnie klawisze LAlt i LAmiga.
[#55] Re: Amiga 1200 OLX

@Norbert, post #54

dzięki !
[#56] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #49

Jedyny mankament, który zauważyłem to nie działa. lewy przycisk w myszce.

Pytanie czy to wina myszki, czy coś na płycie głównej nie działa?
[#57] Re: Amiga 1200 OLX

@Solo Kazuki, post #56

Wystarczy podłączyć joya zamiast myszy i sprawdzić fire (czyli LPM) - np. uruchamiając grę z jakimś cracktro

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2020 16:39:58 przez Jacques
[#58] Re: Amiga 1200 OLX

@Jacques, post #57

o co chodzi z tym cracktro ?
[#59] Re: Amiga 1200 OLX

@ticcet, post #58

Poczatkowe intro/demo wypuszczone przez grupe ktora scrackowala/spiraciła daną gre.
W szczególności trzeba było nacisnąć lewy knefel myszy by gra sie dalej załadowała
[#60] Re: Amiga 1200 OLX

@Jaro2k , post #59

Czekam jeszcze tylko na monitor, pozostały rzeczy mam. W sobotę zacznę testy, mam nadzieje że to nie płyta. Bez względu na to czy działa płyta dobrze czy nie to i tak mam zamiar wymienić na niej wszystkie kondensatory. Rozkręciłem zasilacz i ten największy ma góry lekko spuchniętą, pewnie ledwo co zipie już. Zamówiłem wszystkie do zasilacza, też będę wymieniał w weekend.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem