[#1] GVP 040 COMBO A2000
Cześć

I kolejny temat który mi się przypomniał:
W A2000 mam zamontowany GVP 040 combo, i mam problem, otoż komp startuje tylko z kickstartem 2.0. w położeniu 1.3 - mam biały ekran. Jak wyjmę turbo - działa bez zarzutu. z tego co wiem ta karta powinna działać pod 1.3 bez problemu - jestem w błędzie?

I dwa - pokazuje mi brak MMU, i nie mogę znależć zworki odpowiadającej MMU na płycie - nie mam czegoś takiego jak J7 wg amiga-hardware.
Czy da się to jakoś softwareowo włączyć? Czy mozliwe że mam wersję LC procesora czy jak jej tam? Jak to sprawdzić? nie chce na siłe zrywac przyklejonego radiatora...

[#2] Re: GVP 040 COMBO A2000

@Rembrand, post #1

Nie pamiętam dokładnie ale MC68040 nie współpracuje z Kickiem 1.3.Nie mam teraz czasu przeglądnąć starych numerów MA - tam był test kart z 040.
[#3] Re: GVP 040 COMBO A2000

@Rembrand, post #1

A czasem na tej karcie nie jest zamontowana ekonomiczna wersja 040 z "wyciętym" MMU?
[#4] Re: GVP 040 COMBO A2000

@Rembrand, post #1

K1.3 nie działa z 040. W ogóle co to za sens robić coś takiego...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem