[#1] Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..
Cześć,
Pracowałem ostatnio nad zestawem minimalistycznych splash screenów z AmigaOS, głównie z przeznaczeniem jako boot pic podczas ładowania systemu, np. przy użyciu SysPic400 ,
ale zrobiłem też wersję na smartfony w 1440x2960. Dwie główne kategorie to Boing Ball i Double Tick.

Zestaw podzielony na dwie paczki wrzuciłem na amiga-look.org
http://www.amiga-look.org/category/backdrops

Paczki zawierają następujące rozdzielczości:
- 1920x1080 w PNG
- 1280x1024 w PNG
- 640x512 w PNG i IFF 32 i 256 kolorów
- 1440x2960 w PNG dla smartfonów

Wersje PNG są przeznaczone do zrobienia ewentualnie wersji w innych rozmiarach i ilości kolorów wg potrzeby. Np można użyć tych programów:
- Adobe Photoshop
- XnView (darmowy)
- ham-convert (darmowy) ta aplikacja dodatkowo ma mozliwość konwertowania do HAM6 i HAM8, dzieki czemu mozna uzyskać wieksza ilość kolorów.

Dodatkowo w paczce nr 1 umieściłem projekt w After Effects z całym projektem i potrzebnymi plikami, jeśli Ktoś chce i zna ten program może sobie coś pozmieniać wg uznania..

Poniżej kilka przykładów i thumbnaile:

Ostatnia aktualizacja: 26.03.2020 02:24:27 przez mateusz_s
[wyróżniony] [#2] Re: Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..

@mateusz_s, post #1

Ładne, estetyczne- dzięki OK
[wyróżniony] [#3] Re: Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..

@mateusz_s, post #1

Fajnie wygląda i dobrze się prezentuje.
[wyróżniony] [#4] Re: Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..

@mateusz_s, post #1

Pikne, dziękuję
[wyróżniony] [#5] Re: Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..

@mateusz_s, post #1

Przyda się.
[wyróżniony] [#6] Re: Zestaw Splash Screenów AmigaOS, boot, pulpit i smartfony..

@mateusz_s, post #1

Temat trochę się zakopał. Dobra robota, zapisałem na pulpit dzięki!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem