[#1] Wadliwa klawiatura A500
Hejka!

Ostatnio zwlokłem ze strychu moją stareńką Amigę 500. Trochę mnie zasmucił fakt, że coś nie w porządku jest z moją klawiaturą.

Otóż przy włożeniu jakiejkolwiek dyskietki, gdy pojawi się okno AmigaDOS system zachowuje się jakby klawisz 'd' był wciśnięty. Tzn na ekranie pojawia się ciąg znaków 'd'. Wygląda to tak:

1>ddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddd...

Litery cały czas się pokazują. Dopiero po wciśnięciu BackSpace i wykasowaniu wszystkich 'd' można normalnie pracować. Ale to jeszcze nic - najgorsze jest to, że później klawisz 'd' wogóle nie działa! A jak wiadomo to jeden z częściej używanych klawiszy (komendy df, dh i dir)

POMOCY

[#2] Re: Wadliwa klawiatura A500

@Naymar, post #1

Stawiam na jakiś syf pod tymże klawiszem.
No chyba że możesz nim później swobodnie pisać, co oznaczałoby już problemy "w środku".

No tak, tyle lekarstwo a gdzie diagnoza? /me pyta samego siebie ;)

Podważ i wyciągnij klawisz, jak już pewno robiłeś nie raz i sprawdź sam.

Ewentualnie rozkręć i dociśnij kable wychodzące od klawiatury i przyjrzyj się płycie czy gdzieś rdza się nie osadziła. ;)

Ostatnia modyfikacja: 17.07.07 09:31
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem