[#1] Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.
Tak jak w temacie, czy wystarczy 060, czy potrzebny będzie bppc??

[#2] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #1

Może to Ci rozjaśni (po co od razu Google, jeszcze jest PPA): http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=2&ids=1&id=572

[#3] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #1

Jednym slowem, PPC w klasyku nie wystarczy do normalnych DivXow.

Potrzebny jest minimum jakis komp z G3 600 MHz i czyms lepszym niz pamiec simm.
Niestety mityczny Dragon z firmy Elbox, wciaz pozostaje w sferze mitycznej.

Ostatnia modyfikacja: 18.07.07 22:01
[#4] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Andrzej Drozd, post #3

dragon?? Co to??

Ostatnia modyfikacja: 18.07.07 22:08
[#5] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #4

to zacznij korzystać z wyszukiwarek

http://www.ppa.pl/index.php?p=4851&c=1

[#6] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #4

Tak. Obiecywana, dawno temu karta turbo do A4000/1200, oparta na prockach G3/G4 i czyms lepszym niz pamiec simm.
Nawet to "dawno" jest juz mityczne. Przykrywka caly czas jest (zreszta nie wiem) wyjscie AmigaOS4. Czyli nigdy.
Tak czy inaczej, technicznie karta jest bardzo podobna do pewnego sprzetu zwiazanego jeszcze z Makami PPC.
Dawne dzieje. Szkoda czasu na to. Chyba ze lubisz historie :)
[#7] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Andrzej Drozd, post #6

Dzięki

[#8] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Andrzej Drozd, post #6

Pomyliłeś Dragona z Sharkiem :)

[#9] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Kaczus, post #8

Pomyliłeś Dragona z Sharkiem

Rzeczywiście...
Wszystko i tak po tych samych pieniadzach. Przestalem juz to sledzic dokladniej, aby nie zwariowac :)
Widac ze jestem na dobrej drodze :)
[#10] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #7

Czyli trzeba cos wyjasnic. Tak jak napisal Kaczus, nie chodzi o Dragona, tylko Sharka.

Natomiast Dragon, to "produkt" z tej samej bazy, z tym ze oparty jeszcze bardziej, na nikomu niepotrzebnym ColdFire.

A aby nie byc tak do konca wredna owcaclassicowca i nadodatek uzywajaca WB3.1, to dodam, ze FastATA (z tej samej firmy), dobrze mi sluzy i jestem z niej zadowolony :)
(Nawet nie przyszlo mi do glowy, aby zainteresowac sie SCSI, ktore mam na BPPC). :)
[#11] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Kaczus, post #8

A szarka wkładam do mediatora i mam g3 w swojej amidze, czy mogę wsadzić ta karte do pc i używać ko na piecu, np do zainstalowania maca os

[#12] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #11

Pomijając fakt, że najpierw tego Sharka musisz najpierw dostać to:
[#13] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #1

Na 060 frogger dvixy lyka, ale ogladac sie w zasadzie nie da :D

[#14] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #11

watpie... A po za tym jak zdobedziesz sharka to bedziesz wielki...
A MacOsX jest tez pod x86 i teoretycznie dalo by sie go na pc zainstalowac, a jak wyglada to w praktyce to nie wiem. Wlasciwie to moze ktos wie czy jest to mozliwe?

Ostatnia modyfikacja: 18.07.07 23:43
[#15] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Banderas, post #14

A po za tym jak zdobedziesz sharka to bedziesz wielki...

Wystarczy zdobyc pewna karte z Maca. Tak jak sie zdobywalo pewne Linuxboxy pod beteAOS4. Wystarczy zmienic BIOS i ...hulaj dusza
[#16] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Andrzej Drozd, post #15

chyba biosa zmieniać nie trzeba... natomiast na pewno trzeba napisać jakiś kawałek kodu zgrabnie przekonujący PUP i/lub WOS do wykorzystania procka siedzącego w przestrzeni adresowej PCI, do tego z własną, nie współdzieloną z 68k pamięcią... czyli zupełnie inaczej niż w kartach made by phase5
bagatelka

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 00:32
[#17] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Andrzej Drozd, post #10

To ja tylko dodam ze bylem niedawno - moze z dwa miesiace temu w ELBOXie po jakies szpeja do obudowy i poogladalem sobie to ustrojstwo.
Gosc sie zarzekal ze juz gotowe. Coldfire ma ponoc biblioteki do emulacji 060 o ile pamietam i ma to zasuwac jak dzikie, ponadto tryb natywny coldfire i chyba 5 PCI oraz usb i takie tam.
Bez Amigi moze dzialac samodzielnie pod linuxem.

Z ciekawostek - maja plan zrobic nowy flicker fixer badz scandoubler (nie pamietam) do A1200. W dziedzinie IDE - zadnych newsow.

Pozdrawiam.

[#18] Jeśteś baranem i baranem zostaniesz

@arti4-92, post #1

http://www.google.pl/search?q=divx+na+amidze&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

benedykt

[#19] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@flash5, post #5

Ja generalnie nie mam nic do artiego . Ale ta osoba błaga nas aby ją gnoić i obrażać . Nauczył sie pisać bez ortów . Chwała mu za to !! Teraz mógłby zacząć kożystac z google . Samo wałczenie www.google.com nie wystarczy trzeba tam jeszcze wpisać odpowiednie wyrażenie np

"Divx na amidze "

Benedykt

[#20] Re: Jeśteś baranem i baranem zostaniesz

@Benedykt Dziubałtowski, post #18

"Jeśteś baranem i baranem zostaniesz"

Kogoś chyba za bardzo poniosły emocje...
A co do błędów, które tak tępisz:
"kożystac"
"wałczenie"

Chłopak może mieć 11 lat i dysleksję, może jego rodzicom zwisa jak się uczy bo są wiecznie zajęci, może... etc.

Troszeczkę więcej dystansu i opanowania.

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 07:52
[#21] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Banderas, post #14

nieoficjalnie na bardzo zblizonej konfiguracji do jakiegos istniejacego intelomaka sie da zainstalowac osx na PC- ale zbyt duzo blokad i obostrzen , utrudnione aktualizacje systemu itd. sa zbyt upierdliwe zeby tego uzywac na codzien. Jest stronka traktujaca jak to zrobic wystarczy ciutke poguglac.

[#22] Re: Jeśteś baranem i baranem zostaniesz

@il_capitano, post #20

Owszem, owszem. Zgadzam się w całej rozciągłości. A dodatkowo przypomnę, że w regulaminie pisze by traktować innych użytkowników portalu tak jak sami byśmy chcieli być traktowani. Chyba nikt nie lubi być wyzywany prawda? :)
[#23] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Benedykt Dziubałtowski, post #19

wpisałem tą faze, nie znalazłem nic sensownego

[#24] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Banderas, post #14

Teoretycznie MacOsX jest zabezpieczony tak, aby można go było zainstalować/uruchomić na zwykłym PC. A praktycznie, można zdobyć z różnych żródeł (zwłaszcza P2P) wersję którą jednak da się na PC postawić/używać.
[#25] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@quantor, post #24

ale chyba tylko pode intelem :(

[#26] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #23

Drogi Arti

Wpisujemy Frazę " Divx na amidze"

http://www.google.pl/search?q=Divx+na+amidze&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

i co znajdujmy??

pierwszy link :

Filmy i Amiga, czyli przegląd amigowych playerów
MPlayer A jak wygląda sprawa odtwarzania tego typu plików na Amidze? .... Tutaj jednak AMP nadal gubi synchronizację przy DivX-ach i najlepszym okazuje się ...
www.ppa.pl/artykul_Filmy_i_Amiga__czyli_przeglad_amigowych_playerow_2_1_572.html -

3 link

Strefa Emulacji - emulacja.net :: Zobacz temat - CDDA DIVX AVI
Czy można pod WinUae oglądać filmy w formacie DIVX lub AVI jeżeli tak to jakim ... Na Amidze ogladniesz divx, avi, videocd i inne formaty programem Frogger, ...
amiga.emulacja.net/forum/viewtopic.php?t=210&sid=e78ce3d795706e3b338569b40e26a393

itp itd

Wyniki 1 - 10 spośród około 875 dla zapytania Divx na amidze. (Znaleziono w 0,05 sek.)

sorki ,że tak na Ciebie wybuchłem ale krew mnie zalewa jak czytam tego typu posty . Arti wysil sie troszkę . Używasz firefoxa i widzisz można czytać twoje posty normalnie . Wyślij sie trochę teraz i zacznij używać googole
.

Twoja ostatnia wypowiedź :

W odpowiedzi na #19

wpisałem tą faze, nie znalazłem nic sensownego

POWODUJE U MNIE NIEPOHAMOWANY WZROST AGRESJI DO całego ŚWIATA .

Ale za radą Formowiczów nie będę tutaj cytował myśli które aktualnie mi chodzą po głowie .

W spokoju oddale się aby zapalić sobie fajeczkę a Ciebie proszę o kreatywne myślenie .

Benedykt

[#27] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #25

podobno pod amd tez smiga

[#28] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Benedykt Dziubałtowski, post #26

Nigdzie niema konkretnych danych np. Do obejrzenia na amidze dvix potrzebny jest minimum bppc 240 mhz

[#29] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@Banderas, post #27

zagłębie się w ten temat i się dowiem czy fakycznie można ;)

Edycja: "Ten obraz płyty umożliwia uruchomienie MAC OS X na normalnym komputerze PC z procesorem obsługującym instrukcje SSE2 (np. Pentium 4, AMD64).", czyli jak znalazł dla mojego proca :D

Ostatnia modyfikacja: 19.07.07 11:28
[#30] Re: Nieznalazłem na google i nieznalazłem, na jakim klasyku obejże dvix.

@arti4-92, post #29

zwykly sempron tez moze byc

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem