[#1] [cdtv] jakie turbo da radę?
Po miesiącach marazmu i zrezygnowania chyba wraca mi ochota na stare komputerki i pomyślałem sobie, że odpicuje se CDTV, która od 4 lat leży w kącie.

Jakie są teraz opcje, jeśli chodzi o karty turbo dostępne w miarę od ręki? Interesuje mnie coś szybszego niż 68000/7MHz, bo tego się nie da się kompletnie używać. No i IDE też mi niepotrzebne, bo będę raczej szedł w SCSI. Ważne, żeby dało radę zamknąć budę i żeby CD-ROM latał.
[#2] Re: [cdtv] jakie turbo da radę?

@_arti, post #1

Arti zapomnij...;/
wyciekł na dniach prototyp działającej karty CDTV z procesorem 020/28mhz ale nie zanosi się,żeby "nie wybrani" mogli taka kartę zakupić lub zbudować..
Chyba pozostaje nam tylko SV68k/plus lub jakaś karta procesorowa z procesorem 020 lub wyższym oddzielnie Ram i oddzielnie Kontroler dysków.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2020 11:40:48 przez skofrant
[#3] Re: [cdtv] jakie turbo da radę?

@skofrant, post #2

No mnie to jak najbardziej pasuje Jest coś z 020? Savynę miałem, nawet się mieściła, no ale cóż - 7MHz nie powalało... zwłaszcza z kickiem 3.1.
[#4] Re: [cdtv] jakie turbo da radę?

@_arti, post #3

Mi by wystarczyło coś pokroju 020 14Mhz nawet oddzielnie bez IDE tak jak napisałeś
Ponoć to działa z CDTV (M-Tec 68020i),ale kurcze nie dostępne jest;/ lub w zaporowej cenie na zagranicznym portalu aukcyjnym...

http://amiga.resource.cx/exp/mtec520i

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2020 11:51:29 przez skofrant
[#5] Re: [cdtv] jakie turbo da radę?

@_arti, post #1

Był taki twór TurboCD link ale nie dostępne, jakiś czas temu było na ebay-u ale cena zawrotna.
Na daną chwilę jak kolega pisał "turbo dla wybranych" lub 68010 i fast ram na service-port, kontroler SCSI i tyla.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem