kategoria: A500
[#1] Odpowiedni Workbench.Library
Cześć wszystkim.
Mam taki problem.
w Amidze 500 mam obecnie wstawioną kartę TF530 i zainstalowałem sobie na karcie CF Workbench classic ADV v28 mam też wstawiony kickstart Cloanto 3.x (45.064)

Na WinUAE kiedy ustawie w konfigu procesor 030 8mb fastu 2mb chip i rom cloanto 3.x Cloanto 3.x (45.064) to wywala mi poniżej taki komunikat:

Copper Program failed (error#80000008) Wait for disk activity to finish

Nie sprawdzałem jeszcze karty w Amidze 500,ale skoro tu mam obraz romu tego samego co mam fizycznie w Amidze 500 to mogę się domyślać,że komunikat dostanę ten sam.

Co mam w takiej sytuacji zrobić? gdzie mogę dostać taką bibliotekę z którą ten Kickstart 3.x będzie współpracował.
O dziwo wziąłem workbench.library z drugiej Amigi 500 w której mam na karcie CF też Workbench classic z tym że wersja 68k dla procesorów z seri MC68000/68010
[#2] Re: Odpowiedni Workbench.Library

@skofrant, post #1

Workbench.library masz właściwe tylko program Cooper stwarza problem.
Masz to napisane w komunikacie.
[#3] Re: Odpowiedni Workbench.Library

@skofrant, post #1

Taki komunikat dostawałem gdy uruchamiałem Amigę w trybie ECS. Na AGA problem nie występuje. Może tędy droga?
[#4] Re: Odpowiedni Workbench.Library

@nostrum666, post #3

tak na AGA nie ma problemów,ale ja chce tą wersje WB uruchomić bez AGA na ECS z prockiem 030.
Ok to rozumiem,żeby na nowo postawić WB classic adv i wywalić ten program Cooper?

Ostatnia aktualizacja: 12.05.2020 17:12:20 przez skofrant
[#5] Re: Odpowiedni Workbench.Library

@skofrant, post #4

Po co na nowo?
Wywalasz program Cooper, aby się nie uruchamiał przy starcie Systemu i sprawa załatwiona.
[#6] Re: Odpowiedni Workbench.Library

@Norbert, post #5

Dzięki chłopaki za pomoc już wszystko działa jak należy
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem