[#61] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Dopuser, post #60

A nie możesz użyć jakiegoś skonfigurowanego systemu pod WinUAE np. AmiKIT (http://amikit.amiga.sk/ ), AmigaSYS (http://amigasys.fw.hu/ ) albo ClassicWB (http://classicwb.abime.net/ ) ?
Masz tam skonfigurowanego Filemastera lub DOPusa do obsługi archiwów lha (i innych)
[#62] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Dopuser, post #60

Ale on jest spakowany za pomocą lha...

To jeszcze pikuś da się rozpakować pod Win (w odróżnieniu od MUI). Gorsza sprawa, że jest na Aminecie...
[#63] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@APC74, post #62

już se poradziłem yippee Rozpakowałem mui, zainstalowałem biblioteki, ale wygląd został ten sam

[#64] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@arti4-92, post #63

Reset?

[#65] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@DanielJ., post #64

nie

[#66] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@arti4-92, post #63

mui zmienia wyglad tylko programow wykozystujacych go i w dodatku musisz miec zarejestrowana wersje

[#67] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Banderas, post #66

a jak z wb jest ??
chba tylko
magic workbench?? jest płatny

[#68] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@arti4-92, post #67

musisz zainstalować różne łatki na WB poprawiające jego wygląd - kilka opcji MCP odnosi się do wyglądu elementów systemu, Birdie (zdaje się musisz mieć pod WinUAE ustawioną emulację Picasso), jakieś toolmanagery (szukaj na Aminecie - sporo tego jest), VisualPrefs (zdaje się jest coś takiego...).
Możesz podmienić część programów z systemu na takie korzystające z MUI (znowu szukaj na Aminecie).
Nie potrzebujesz mieć wersji zarejestrowanej MUI aby działało, zdaje się że nie możesz wtedy zmieniać domyślnych preferencji (nie da się ukryć, że siła MUI to możliwość ogromnej personalizacji wyglądu programów, jednak defaultowo jest daleko lepiej niż oryginalne środowisko made by Commodore).
Do tego oczywiście NewIcons.
W każdym razie upiększanie WB to temat rzeka. A Aminet jest tutaj prawie niezgłębioną skarbnicą softu.
[#69] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@wali7, post #68

Birdie smiga tez i bez systemu graficznego. Oczywiscie na karcie gfx wyglada lepiej niz na aga.

[#70] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Banderas, post #30

Nie chcę zakładać nowego wątku więc zapytam tutaj :)

Czy jest możliwość zarejestrowania w jakiś sposób MagicWB 2.1 ? Lub może jest gdzieś do ściągnięcia pełna wersja ?
[#71] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Vader_CH, post #70

Hej.
Ja jakiś czas temu zadałem podobne pytanie twórcy MagicWB i do dzisiaj cisza...
[#72] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@neuron55, post #71

Myślałem że może ktoś ma zarejestrowaną wersję i zechce się podzielić. Chętnie bym zapłacił za rejestrację... ale skoro nie ma komu
[#73] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Vader_CH, post #72

Coś takiego znalazlem.
[#74] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Norbert, post #73

Wypróbuję ale gdzieś na jakimś angielskim forum pisali że to też „unregistered” jest :(
[#75] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Vader_CH, post #74

Nie jestem 100% pewny, ale wersja v2.0 chyba jest zarejestrowana. Trzeba to sprawdzić
[#76] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@neuron55, post #75

A jak odinstalować MagicWB i przywrócić dawny wygląd ?
[#77] Re: Zainstalowałem Magic Workbench, ale mam problem z biblioteką asl v38

@Vader_CH, post #76

Żeby 'odinstalować' MWB trzeba usunąć wpisy w S-S i U-S.
Żeby jednak przywrócić dawny wygląd - najszybciej i najprościej będzie zainstalować na nowo czystego Workbencha.
W linku który podał Ci Norbert wersją pełną jest 2.0r.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem