[#1] Monitor LG 1721a
Witam, pomoże ktoś...? czy ten monitor będzie śmigał z Amigą pod RGB (15Khz) bo mam sprzeczne informacje jedni mówią ze tak podając mi stronę z http://15khz.wikidot.com/ a inni twierdzą ze nie no i nie wiem :)
[#2] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #1

Działa pod RGB na Scart.
Ten monitor ma tuner TV i właśnie takie złącze.
Na złączu VGA 15khz nie łapie.
[#3] Re: Monitor LG 1721a

@Norbert, post #2

Łapie także po VGA oprócz tunera, ale są dwie wersje elektroniki, taka gdzie obraz RGB-SCART delikatnie drży w pionie i wersja stabilna. Mam ten ostatni i łapie 15 KHz przez VGA, ale mając SCART jest to opcja zbędna.
Te dwie różne wersje można rozpoznać po tylnym panelu i rozmieszczeniu audio-in (minijack). Bodaj na Atari Area były zdjęcia.
[#4] Re: Monitor LG 1721a

@Jacques, post #3

dzięki wielkie za odpowiedz...teraz wszystko jasne OKOKOK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem