[#1] Monitor LG 1721a
Witam, pomoże ktoś...? czy ten monitor będzie śmigał z Amigą pod RGB (15Khz) bo mam sprzeczne informacje jedni mówią ze tak podając mi stronę z http://15khz.wikidot.com/ a inni twierdzą ze nie no i nie wiem :)
[#2] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #1

I do tego trzeba dwóch identycznych wątków założonych w ciągu 1.5h?
[#3] Re: Monitor LG 1721a

@Jacques, post #2

Oj Boże... zwiesił się komp i nie wiedziałem ze poszedł więc wyszło jak wyszło ...czy to problem ?
[#4] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #3

Wszystko przez to, że piszesz z PC a nie z Amigi... Amiga się nie wiesza tylko medytuje, jak już ;)
[#5] Re: Monitor LG 1721a

@Jacques, post #2

Nie przez złącze Vga ! Ale ma złącze euro i przez kabel RGB scrat działa. Z 15khz to sprawa jest istotna jeśli korzystasz z kabla RGB do vga . Mam i używam nie ma tragedi.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 12:35:13 przez Kali80

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 12:42:31 przez Kali80
[#6] Re: Monitor LG 1721a

@Kali80, post #5

no tak... tylko po podłączeniu do RGB/VGA (nieprawidłowy sygnał) czyli ten monitor nie obsługuje 15khz ?? tak ? bo mam NAC-a i podpinam RGB/VGA i problemu nie ma a tu...nie wiem
[#7] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #6

Obsługuje VGA tylko w menu (input) musisz mieć dwie opcje RGB DTV i RGB PC.
Amiga bedzie działac na RGB DTV.
Jak w menu jest tylko rgb to masz złą rewizje monitora.

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 13:29:15 przez ponior

Ostatnia aktualizacja: 09.06.2020 13:31:58 przez ponior
[#8] Re: Monitor LG 1721a

@ponior, post #7

jak będę w domu to jeszcze sprawdzę...ale coś mi się wydaje że mam tylko RGB jak tak jest to nie będzie śmigał ?
[#9] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #8

Nie. musi mieć manu jak wyżej. Przy kupnie monitora zawsze trzeba pytać.
[#10] Re: Monitor LG 1721a

@ponior, post #9

i tu święte słowa...ok, racja a nie pytałem tylko zerknąłem na listę monitorów i pewnie dupa szeroki uśmiech już po zakupie pytam no nic wielkie dzięki za sprostowanie tematu :) na przyszłość nauczka ...dzięki OK
[#11] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #10

Tak wygląda panel WE-WY w wersji LG M1721A w której obraz nie drży, a VGA łapie dodatkowo 15 kHz:

Czyli tak, jak w starszym LG M1717A, a więc AUDIO IN musi się znajdować koło wyjścia słuchawkowego.

Jeżeli jest jak na poniższym schemacie, wówczas jest to ta "gorsza" elektronika:
[#12] Re: Monitor LG 1721a

@Jacques, post #11

Śliczne dzięki OK u mnie niestety jest nie tak ...ale teraz wiem, na co zwrócić uwagę, i bedę polował na taki monitor z twoją instrukcją dzięki wielkie OK
[#13] Re: Monitor LG 1721a

@TommiQu, post #12

Mam taki chyba na sprzedaż. Odezwij się na pw
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem