[#1]
[p96] Wolne odświeżanie grafiki
Jakiś czas temu kupiłem kartę graficzną Picasso2 by Matze i jako że czekałem aż moje A3660 się zrobi, włożyłem ją do fabrycznej A3000 030/25MHz. Szybkość rysowania okien nawet w 640x480 i 8 bitach nie robiła wrażenia i choć oczywiście było szybciej niż na ECS, to jednak koszmarnie wolno, jak na standardy amigowych kart graficznych.
Winę zwaliłem na wolny procesor. ALE... wczoraj zamontowałem swoje A3660 i problem nadal występuje - jest szybciej ale wciąż, powiedziałbym, na poziomie AGA i 256 kolorów - okna po prostu się rysują od góry do dołu a po załadowaniu tapety, widać jak się ona wypełnia kafelkami na ekranie.
I teraz pytanie - czy to jakiś problem z ustawieniami sterownika czy ta karta rzeczywiście jest tak wolna? Miałem kiedyś oryginalne Picasso2, w Amidze z prockiem 040 i pamiętam, że to całkiem fajnie latało w 800x600 i 16 bitach...
Mam kickstart 3.1.4 i system 3.9 ale z ciekawości - zainstalowałem te same sterowniki (dołączone do karty) na gołym 3.1 i też jest mega wolno. Co jest?