[#1] Fastata i kilka pytań przed kupnem.
Mam pieniądze, będe kupywał Fastate i rom 3.1. Z fastatą nie dostaje żadnej dyskietki ze sterownikami, czy ona jest potrzebna do działania fastaty i mam jeszcze jedno pytanie też dotyczące fast aty, jak botuje sie system, czy do botowania systemu z fast aty będe musiał mieć jakąś dyskietke startową wsadzoną do napędu dyskietek.

[#2] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #1

Z fastatą nie dostaje żadnej dyskietki ze sterownikami, czy ona jest potrzebna do działania fastaty

Rozumiem, że kupujesz używaną. Pewnie, że FastATA wymaga sterowników. Ale możesz je ściągnąć z netu, albo napisać maila z prośbą do Elboksu (trzeba podać numer seryjny FastATA) i modlić się, żeby w Elboksie osoba obsługująca miała akurat "dzień dobroci" dla klienta. ;)
[#3] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #1

FastATA bez sterowników (ata3.driver) działa w trybie PIO0, czyli jak zwykły kontroler IDE w A1200.

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 12:26
[#4] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@APC74, post #2

ma ktoś może adf z sterami ??

Edycja: Tak fast ata niebędzie nowa

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 12:32
[#5] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #4

Wez swoj FastATA - nad kosciami ROM powinienes miec naklejke z numerem. Bierzesz ten numer i piszesz list do ELBOXu z prosba o wyslanie sterow ze zaznaczenim, ze jestes kolejnym wlascicielem kontrolera, a oni wysla Ci odpowiedni sterownik.

[#6] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #4

Która wersja FastATA? Bo trochę tego dla A1200 wyszło.
[#7] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@APC74, post #6

jak kupie to do tego dojde, ale już wiem że będą mi potrzene stery, napisze list do elboxu i będzie dobże :).

P.S. Po jakiemu napisać tego maila ??

[#8] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #7

Zakładając, że firma ma swoją siedzibę w Krakowie i zatrudnia Polaków to j. polski wydaje się całkiem dobrym wyborem. ;)
Wprawdzie stronę www mają po angielsku, ale mimo wszystko z polskim powinni sobie poradzić... :D
[#9] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #7

Sprawdz maila... ok, racja

[#10] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@Sir_Lucas, post #9

peniw końcówka"pl" :D, to polska firma jest??(elbox)

[#11] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@APC74, post #2

Rozumiem, że kupujesz używaną.

On nie kupuje tylko kupywa, napisał przecież wyraźnie.
[#12] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #10

Elbox to niemiecka firma

[#13] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@x3nU, post #12

aha, to czemu ma siedzibę w krakowie ?

[#14] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #13

Bo jesteśmy w UE i teraz podli Niemcy nie maja już żadnych barier w wykupowaniu naszej, polskiej ziemi. Niedługo kupią nas wszystkich

[#15] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #1

Jeśli piszesz o tej ode mnie, to dostaniesz sterowniki (mailem), bo dyskietek nie używałem w amidze od paru lat. Bez sterowników będzie ona widoczna i działała jako PIO0.

[#16] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@UZi, post #15

A co z AllegroCDFS? Też był chyba dołączany do FastATA?
[#17] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #13

Polska jest dużym rynkiem amigowym, to dlatego

[#18] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #1

w wyszukiwarce na forum wpisalem fastata i znalazlem cos takiego strzałka w prawo

www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=34254&t=34252#reply_34254

[#19] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@APC74, post #16

AllegroCDFS jest dolaczone, ale zeby dzialalo musisz miec kontroler (machy) z jego obsluga, jednak slyszalem tez o wersji dzialajacej na standardowym kontrolerze IDE.

[#20] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@UZi, post #15

Tak to o twojej, o to jak tak to git, mówiłeś kiedyś że nie masz sterów więc poto ten temat. Czy ta twoja fasta obsługuje AllegroCDFS( i tak kupie, ale ciekawość...)

Ostatnia modyfikacja: 25.07.07 16:44
[#21] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #20

AllegroCDFS byl tworzony po to, aby wlasnie dzialal z FastATA i 4xEIDE.

[#22] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@Lokaty, post #21

a, zle zrozumiałem skolmana, myslałem ze jakies inne fastaty byly ":d

[#23] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #20

Nie pamiętam. Ma wszystkie kości mach, ale czy w tych kościach jest odpowiedni wsad to ja nie wiem. Tak czy siak cachecdfs chodzi bez problemu z tego co pamiętam.

[#24] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@UZi, post #23

Wiadomo że fastata to fast ata,

P.S. Ma ktoś płytke z aos 3.9 ??

[#25] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #22

dobrze mnie zrozumiales.

[#26] Re: Fastata i kilka pytań przed kupnem.

@arti4-92, post #24

ja mam, jak cos to na gg/maila.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem