[#1] Obudowa A2000 :)
Hej ludziee?

Nie ma kto w piwnicy takiej? :) kupilbym bo koncze restrukturyzowac swoja A2000 a ona jest taka - sobie:)
No i jeszcze prośba, może mnie ktos zdjecie wyslac zmontowanej? tam jest taka poprzeczka usztywniajaca, i mam wrazenie ze nie do konca rozumiem jak ja zalozyc - jak nie zaloze - jest krzywo :)

Dzieki!

[#2] Re: Obudowa A2000 :)

@Rembrand, post #1

W prawdzie nie mam obudowy od A2000, ale mi została obudowa z zasilaczem od A4000D. Może kogoś to zainteresuje.
[#3] Re: Obudowa A2000 :)

@kmilota, post #2

a wcisne w to a1200??

[#4] Re: Obudowa A2000 :)

@arti4-92, post #3

Jak pokombinujesz wejdzie. Wtedy bedziesz mogl mi odsprzedac te czarne klawisze

Ostatnia modyfikacja: 26.07.07 11:19
[#5] Re: Obudowa A2000 :)

@kutafon, post #4

nie nabijaj sie

[#6] Re: Obudowa A2000 :)

@arti4-92, post #3

Ja wcisnąłem.
[#7] Re: Obudowa A2000 :)

@Daclaw, post #6

i jak to wygląda, masz fotki w grafiti?? Czy org porty ładnie wychodzą z tyłu, tak jak w obudowach robionych dla 1200

[#8] Re: Obudowa A2000 :)

@arti4-92, post #3

Powinna wejść. Ale bedziesz miał trzy problemy. Pierwszy: Przeróbla gniazda zasilania. A4000 ma trochę inne niż A1200. Dwa: złącza krawędziowe nie pasują, a gniazdka myszki są z lewej strony A4000, a nie z tyłu jak ma A1200. I trzy: Jak kiedyś wsadzisz Zorro czy Mediatora do tej Amigi, to znowu zaczną się schody.
[#9] Re: Obudowa A2000 :)

@kmilota, post #8

to bym se poradził raczejchodzi mi o te ważniejsze porty, dyskietki, serial parental wideo dzwięk itd, bez zasilania i tych portów pada ;)

[#10] Re: Obudowa A2000 :)

@arti4-92, post #7

i jak to wygląda, masz fotki w grafiti?? Czy org porty ładnie wychodzą z tyłu, tak jak w obudowach robionych dla 1200

Komputer niczym się nie różni od oryginalnej A4000. Wszystkie porty wychodzą z tyłu w przewidzianych dla nich miejscach, nawet złącze klawiatury jest PS/2. Do takiej operacji trzeba użyć płyty A1200 z odłączanym portem myszki, inna się nie zmieści. Problem pojawia się w przypadku zapotrzebowania na kartę turbo - bezpośrednio zmieści się tylko Blizzard1220 020/28 albo podobna, o długości połowy trapdoora. Ja tam właśnie taką mam i chodzi to całkiem nieźle. Wg. SysInfo nawet szybciej, niż oryginalna A4000/030. Zastosowanie innej karty wymaga zrobienia kątownika obracającego ją o 180 stopni, co jest karkołomnym przedsięwzięciem.

Wrzucę fotki do graffiti, dziwne, że wcześniej na to nie wpadłem.
[#11] Re: Obudowa A2000 :)

@arti4-92, post #9

Najlepiej będzie jak wejdziesz sobie na http://www.amiga-hardware.com/ i porównasz sobie obudowy i płyty główne A4000 i A1200.
[#12] Re: Obudowa A2000 :)

@kmilota, post #11

porównałem i sie załamałem xD

[#13] Re: Obudowa A2000 :)

@Daclaw, post #10

Już chyba lepiej dokupić sobie do tej obudowy płytę A4000 niż ciąc celem dopasowania do A1200, pozatym chyba szkoda rozwalać oryginalną obudowę od A400. Jak ciąć to już obudowy od PC - taniej i wybór większy.
[#14] Re: Obudowa A2000 :)

@wali7, post #13

jak bym mial cos cońc to tylko płyte gł ;/

[#15] Re: Obudowa A2000 :)

@wali7, post #13

W tej obudowie nic nie jest cięte. Jedyna modyfikacja w stosunku do stanu fabrycznego to kilka dodatkowych otworów fi 3,5mm w dnie. Tak więc płytę od A4000 zawsze można tam jeszcze wsadzić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem