[#1] BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..
Na śledziu od BVision jest jak wiadomo gniazdo VGA a obok niego jest coś kwadratowego (sześcian) w metalowym ekranie, z tyłu wyglada jak jakieś gniazdo typu DIN (np. SVIDEO). Na samym śledziu (blacha) oczywiście nie ma wyścia tego czegoś, nie chcę mi się odkręcać śledzia od gniazda vga, może ktoś to przyuważył (odkręcał) i wie co to jest..
[#2] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@BULI, post #1

Chyba chodzi Ci o złącze do okularków 3D
[#3] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@waldiamiga, post #2

Hmm.. to taki żart!? Spytam niepewnie??
[#4] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@BULI, post #3

Kolega waldiamiga mowi prawde i nie zartuje :) - to jest do okularkow VR, ale z tego co wiem aplikacji z tego korzystajacych bylo... prawie wcale :).

Ostatnia modyfikacja: 26.07.07 22:31
[#5] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@Lokaty, post #4

Może i kiedyś mi się coś takiego obiło o uszy ale traktowałem to w kategoriach "chochlika drukarskiego" i oficjalnie do tego gniazda nic nie można podłączyć.. prawda!?
Czy były jakieś próby typu "zrób to sam"?? Może ktoś ma specyfikacje tego wyjścia??
[#6] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@Lokaty, post #4

Hmm...Chyba Gloom DeLuxe i Nemac4 obsługiwały okularki,tyle że iGlasses

Ostatnia modyfikacja: 26.07.07 23:04
[#7] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@waldiamiga, post #6

bo to do iGlasses i nie wszystkie BVision maja to gniazdko na tasmie.

Ostatnia modyfikacja: 26.07.07 23:55
[#8] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@waldiamiga, post #6

Że te gry mają wsparcie dla I-Glasses to wiem, ale to nie oznacza że da się podpiąć go do tego gniazda (i fizycznie i programowo)! Może ktoś ma opisane wyjścia tego gniazda, czy jest aktywne..??

Ostatnia modyfikacja: 27.07.07 00:14
[#9] Re: BVision- gniazdo DB15(VGA) i coś obok..

@BULI, post #8

Myślę, że jest aktywne. Te okulary nie potrzebowały jakichś specjalnych sygnałów. Do samych okularków dodawali rozgałęźnik z D-Sub na D-Sub i złącze okularów.
Swoją drogą te okulary robią wrażenie na początku. Potem męczą oczy. Oprogramowanie do nich (windowsowe) miało w preferencjach miejsce na wpisanie rezstawu swoich oczu. Gloom nie maiał takiej opcji, więc pewnie męczył oczy jeszcze bardziej.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem