[#1] amiga 1200 i drukarka
jaka jest najlepsza drukarka do amigi tak zeby nie bylo problemow z wspolpraca ami z drukarka z gory dzieki za odp.
[#2] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

Boże, najnormalniejsza drukarka do Amigi...
Obojętnie jaka. Szary, tyle pytań zadajesz, że aż główka boli.

[#3] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

Do druku tekstu - praktycznie dowolna igłowa, najlepiej spisują sić te, które posiadają wbudowaną emulacje Epson (Q, FX)

Dla grafiki - każda laserowa dobrze drukująca ps (PostScript) albo działająca ze sterownikiem HP4. Należy uważać na windrukarki - tzn. takie które całą obsługć druku mają w sterowniku pod windows.

Polecam także TurboPrinta, nie znam go praktycznie, bo nie posiadam. Z tego co czytałem to ma wiele usprawnień oraz naprawde pokaźną baze sterowników do drukarek atramentowych.

[#4] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

SzaryWilk napisał(a):

> jaka jest najlepsza drukarka do amigi tak zeby nie bylo
> problemow z wspolpraca ami z drukarka z gory dzieki za odp.

Najlepsza? Zależy do czego? Za mało danych podałeś. Z Amigą zadziała każda nie windrukarka. Ja mam np. HP5550 podłączoną przez USB i jest jak dla mnie najlepszą i najszybszą kolorową drukarką dla Amigi.
Potrzebny artykuł znajdziesz na naszym forum. Polecam lekturę.
[#5] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

Polecam HP LaserJet 5.
[#6] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

Jakakolwiek dzialajaca pod pc w trybie DOSa. Najlepiej z emulacja hp.

ŻADNA drukarka typu win np. serie lexmark nie pojda.

[#7] Re: amiga 1200 i drukarka

@SzaryWilk, post #1

Żadna. Problemów z drukowaniem pod Amigą jest mnóstwo. Nie wiem jak TurbPrint ale oryginalne sterowniki strasznie odstają od dzisiejszych standardów i do tego są niedopracowane.
[#8] Re: amiga 1200 i drukarka

@TomK, post #7

A ja odpowiem tak:

Prawie każda, mam TurboPrinta oraz Canona i560 na USB. Wszystko mi się drukuje bezproblemowo. Nawet dwa zdjęcia na papierze foto drukowałem.
Nie wiem jak z oryginalnymi sterownikami, ale z TurboPrintem działa wszystko super :P
[#9] Re: amiga 1200 i drukarka

@TomK, post #7

Dokładnie. Jak ktoś chce używać nowych drukarek, to tylko za pomocą TurboPrinta. Za jego pomocą można wycisnąć z drukarek nawet więcej, niż windows ze specjalnymi sterownikami. Ale to chyba każdy wie. W MA wiele się na ten temat pisało.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem