[#31] Re: Amiga - powrót po latach to juz nie to samo

@Maffi, post #1

po prostu hobby i tyle.. :)
Możesz dzieciakom np. odpalić Superfroga albo SlamTilta :)

Dla mnie również sa ważne te filtry CRT typu scanline, które znacznie redukują pixelozę.
Podłaczam A1200 pod zwykły monitor fullhd LG 24 calowy:

1. Najpierw używałem convertera OSSC do SCART->HDMI, bardzo dobra jakość, brak lagów,
i bardzo dobra własnie ta nakładka scanline która redukuje pixeloze.

2. Teraz kupiłem Indivision MK3, tutaj masz jeszcze lepszą jakość + flickerfixer, i też robi nakłądkę scanline na gry w małej rozdzielczości
redukując pixelozę. W dodatku możesz sobie ustawić rozdzielczosć 1024x768 w WB i wygląda to po prostu ślicznie na tym monitorze.

Jesli miałbym więcej miejsca w mieszkaniu to bym sobie ustawił stanowisko Amigowe,
a tak to wyciągam z pudła co jakiś czas, coś sobie poinstaluje, coś posprawdzam, chwile się pobawię,
cały czas monitoruje nowości typu OS 3.1.4-3.2, Indivision MK3, nowe karty z RTG itp. jak coś mi się spodoba to kupuje :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem