[#1] ShapeShifter - FileDisk
Odpaliłem na Vampirze Shapeshiftera ale nie wiem jak przenieść plik z poziomu AmigaOS do wirtualnego napedu Maca w pliku. Ewentualnie czy mozna wspoldzielic zawartosc katalogu amigi z ss ? Ktoś coś ?
[#2] Re: ShapeShifter - FileDisk

@arturB, post #1

Machandler czy coś tam leży w katalogu są no i w instrukcji masz dokładny opis. Odpalasz, przełączasz na ekran WB i widzisz podmontowany dysk maka na blacie
[#3] Re: ShapeShifter - FileDisk

@fazior, post #2

Najlepiej przeznaczyć jedną partycje tylko do wymiany danych z Amigą.
Gdy ta partycja padnie , to tylko te dane , a partycja z MacOS będzie bezpieczna

Ostatnia aktualizacja: 09.09.2020 16:38:35 przez Norbert
[#4] Re: ShapeShifter - FileDisk

@fazior, post #2

Tak. To czesciowo rozwiazalo temat. Mam teraz plik o rozszerzeniu image pod MACa ( instalka Macowego programu zrzucona z CD ) i nie wiem jak to ugryzc. Jak podpinam jako FileDisk to po odpaleniu SS chce go formatowac... gdzie teraz ?
[#5] Re: ShapeShifter - FileDisk

@arturB, post #4

Wszystko co dla Maca przegrywaj na tą dedykowana partycje.
Dopiero pod emulatorem to rozpakowuj, instaluj
[#6] Re: ShapeShifter - FileDisk

@Norbert, post #5

Aaa Ok. Działa. Instaluje się. Troche rozdwojenia jaźni doznałem. Instaluje ArchiCADa ktorego uzywam i uzywalem na PC. Zobacze jak wersja 68k sobie radzi z 3D CAD-em BIM
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem