[#1] AXEL F
Witam wszystkich.
Dawno temu (28 lat) miałem A500 i dyskietkę z programem, dzięki któremu można było grać na klawiaturze jak na syntezatorze. Przewodnim tematem był AXEL F. Pamięta ktoś co to za program był?
Pozdrawiam.
[#2] Re: AXEL F

@Kitech, post #1

Było kilka chyba... może chodzi o Protracker albo Octamed?
[#3] Re: AXEL F

@Kitech, post #1

Program nazywa się Aegis Sonix
[#4] Re: AXEL F

@Kitech, post #1

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2020 08:11:11 przez ingenic
[#5] Re: AXEL F

@ingenic, post #4

To w Chicago Amigi 3000 znajduje się w śmietnikach? Kurcze... :)
[#6] Re: AXEL F

@vojo, post #5

To w Chicago Amigi 3000 znajduje się w śmietnikach?

Czyli Amigi w USA ciągle działają (w śmietnikach, ale jednak), tak jak ta A2000 w pewnej szkole, gdzie sterowała ogrzewaniem.
USA to jednak dziwny kraj
[#7] Re: AXEL F

@mastaszek, post #3

Ja mam wersję gdzie jako muzyczki były m.in. John Farnham - You're the Voice (z samplowanym spiewem) i jedna z lepszych kompozycji z dołączonej składanki czyli strings.smus.

Axel F też był:

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2020 10:16:15 przez michal_zukowski
[#8] Re: AXEL F

@michal_zukowski, post #7

Okienka jak w ówczesnych macach...
[#9] Re: AXEL F

@WojtekX, post #8

Bardziej to wizualnie pachnie ST.
[#10] Re: AXEL F

@mikecios, post #9

Jackintosh walił zielonością.
[#11] Re: AXEL F

@mastaszek, post #3

Wielkie dzięki!!!
[#12] Re: AXEL F

@Kitech, post #11

Akurat Sonix'a mam "oryginalną" dyskietkę :) i fakt były tam takie score'y. Tak na marginesie bo nie sprawdzałem, są dostępne jakieś fajne utwory na sonix, np na aminecie? Można by było któregoś wieczoru pokatować.
[#13] Re: AXEL F

@ryshard, post #12

Jest trochę, ogólnie to jest format IFF SMUS wiec powinny byc zgodne muzyczki z Deluxe music construction set.
[#14] Re: AXEL F

@ryshard, post #12

Tu masz około 20 dodatkowych dysków do Sonix'a: link

Jest tam około 150 utworów (kilka wersji Axel F , jeden dysk zawiera remixy SLL'a), masa instrumentów i Jukebox.
[#15] Re: AXEL F

@AmiClassic, post #14

Aż sam wrócę do Sonixa posłuchać tych ,nowości'. OK
[#16] Re: AXEL F

@AmiClassic, post #14

Oo super OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem