[#1] Zegar w WB
Witam. Czy ktos zna nazwe programu ktory wyswietlalby zegar na belce Workbencha?? Przydaloby sie to bo czasem nie wiadomo ktora godzina, a czas przy Ami szybko leci:)

[#2] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #1

Dużo tego jest. Np. MCP ma funkcję wyświetlania daty i godziny na belce WB (i wielu innych informacji)

EDIT: Załatwiłem Was rzutem na taśmę ;)

Ostatnia modyfikacja: 05.08.07 22:22
[#3] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #1

Najprościej skorzystać z opcji w MCP.

P.S.
APC74 był szybszy o kilka sekund. :)

Ostatnia modyfikacja: 05.08.07 22:16
[#4] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #1

Proszę ;) http://ulisses32.sitesled.com/amiga/pliki/amiga/blat/myclock130.lha

Edycja: wy wszyscy biliście szybsi ;)

Ostatnia modyfikacja: 05.08.07 22:16
[#5] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #1

MCP. Jak nie pasuje to patrz aminet (utils/time).
[#6] Re: Zegar w WB

@cholok, post #5

A no właśnie - jak MCP nie pasuje to przyjrzyj się temu:

http://aminet.net/util/time/TitleClock1001.lha
[#7] Re: Zegar w WB

@APC74, post #6

;o, fajny ten zegar

[#8] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #1

Czas przy Ami szybko leci... niestety nie tylko przy Amidze :(
http://www.poodwaddle.com/worldclock.swf

[#9] Re: Zegar w WB

@Leon, post #8

Właśnie zdawało mi się że w MCP powinno być coś takiego, ale niestety nie znalazłem. Czy ktoś mógłby sprawdzić w której zakładce w MCP jest opcja odpalania zegara?? Jakoś nie mogłem jej znaleźć. Mam MCP 1.3.

Pozdrawiam.

[#10] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #9

Title Clock. Czas już zmienić MCP na dużo nowszy.
[#11] Re: Zegar w WB

@cholok, post #10

Oka, juz znalazłem MCP 1.32b12. Ponoć były nowsze (na jakieś płycie znalazłem fix do wersji 1.33) ale ten który teraz znalazłem posiada manual w AmigaGuide. Gdyby kogoś reflektował na ten manual to niech sie zgłasza na priv. Temat do zamknięcia.

Pozdrawiam

[#12] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #11

Też jadę na tej wersji. Nowsze jakoś nie pasowały albo mojej Amisi (zwiechy), albo mnie (rozbicie listy łatek na kilka zakładek). :)
[#13] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #9

http://mcp.dgroppe.de

[#14] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #11

Oka, juz znalazłem MCP 1.32b12.

Proponuje pelne 1.32. Bez zadnych bet.
[#15] Re: Zegar w WB

@Andrzej Drozd, post #14

Wersji 1.32 nie znalazłem. Niestety aminet milczy w tej sprawie. W sieci znalazłem 1.32 beta i 1.45. Tyle.

To chyba jeszcze nie koniec problemów. Po zainstalowaniu MCP i wywołaniu Prefsów wywala mi The MUI-Generation Failed!!!. W requesterze moge tylko wybrać Sorry!!! Ktoś ma pojęcie o co chodzi?? Dodam że MUI mam w wersji 3.8 a MCP 1.46.

Ostatnia modyfikacja: 06.08.07 22:31
[#16] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #15

ten co ja dałem jest wywalony w kosmos ;) ładnie wygląda i pokazuje ładnie czas ;)

[#17] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #15

Wersji 1.32 nie znalazłem

Ja mam. Znalazlem kiedys na jakims CoverzeCD.
Do tej pory uzywam tej wersji.
[#18] Re: Zegar w WB

@Andrzej Drozd, post #17

Są przynajmniej 2 edycje MCP 1.32 - dla wersji na procesor 68020 version wyświetla:

1.
MCP 1.32 (07.05.98)
[020] (c) by ALiENDESiGN

2.
MCP 1.32 (11.07.98)
[020] (c) by ALiENDESiGN

1. Jest na CD nr 5 dodawanym do Magazynu Amiga z lipca 1998.
2. Jest na CD nr 7 dodawanym do Magazynu Amiga z listopada 1998. (Uzytki/Workbench/MCP) - używam tej drugiej edycji.
[#19] Re: Zegar w WB

@Red_Bullet, post #15

Wysłałem Ci na maila MCP 1.32 (11.07.98)

Ostatnia modyfikacja: 07.08.07 23:14
[#20] Re: Zegar w WB

@APC74, post #19

Dzięki. Przynajmniej nie będę się musiał męczyć na tej becie którą mam (niesta bilna jak diabli). Konfigurację MCP już obczaiłem (chodzi głównie o zegar i WorkbenchTitle).

Pozdrawiam
Przemo

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem