[#1] X-copy Wrocław
witam.

kupiłem A500+ z uszkodzonym fdd. Zakupiłem gotek i zainstalowałem. Teraz walczę z przerobieniem stacji fdd z pc....generalnie działa ale mam tylko 1 dyskietkę i po uruchomieniu amigi czyta ją sekundę i się zatrzymuje. Nie wiem czy dyskietka to szrot czy kiepsko przerobiłem stacje....Szukam kogoś z wrocławia z prośbą o nagranie mi może xcopy lub czegokolwiek abym mógł stwierdzić co mam zepsute. Mam kilka dyskietek ale od pc więc można by je było sformatować i zapisać.

sławek
[#2] Re: X-copy Wrocław

@slawomir21, post #1

Tak się zastanawiam na czym chcesz mieć nagrany X-Copy? Bo chyba nie na dyskietce, skoro ponoć fdd masz uszkodzony a przerobiona stacja z PC nie działa prawidłowo.

Nie łatwiej wgrać za pomocą Goteka ADF z jakimkolwiek X-Copy choćby z tej strony a wtedy dopiero bawić się z dyskietkami?

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2020 16:05:23 przez Solo Kazuki
[#3] Re: X-copy Wrocław

@slawomir21, post #1

Mogę Ci nagrać dyskietkę i pomóc ze sprzętem.
Odezwij się na priv może uda się wszystko czasowo dograć.
[#4] Re: X-copy Wrocław

@Solo Kazuki, post #2

wszystko zrobione !
fdd przerobiłem jednak dobrze i działa.
Podłączyłem na 1 kablu i goteka i fdd
uruchomiłem xcopy - amiga widzi i goteka i fdd
nagrałem dyskietkę xcopy.
Z lewej mam goteka w amidze a z prawej fdd

rozglądam się za aca500

dzięki za chęć pomocy.

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2020 21:01:36 przez slawomir21

Ostatnia aktualizacja: 04.10.2020 21:02:49 przez slawomir21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem