@A1200_Mavv, post #1
@A1200_Mavv, post #1
CD Work:Games/WormsDC ; Tu wpisz Twój katalog z grą RunDC
@PopoCop, post #2
Ad 1 Żeby podłączyć dodatkowe dwa joysticki potrzebny jest adapter wpinany w port Parallel. Podobno przelotka lub jej schemat był dołączany do oryginalnej gry Dyna Blaster. Coś mi się kojarzy, że opis jak go zrobić był kiedyś w polskiej prasie amigowej. Jeden z graczy może też grać klawiaturą.
Ad 2 Nie wiem jak Worms, ale Worms DC wymaga minimum 2 MB pamięci. Z dyskietki się uruchomi, ale z HDD już nie, bo część pamięci idzie wtedy na bufory, WB itp.
@Hexmage960, post #4
Można grę uruchomić z dysku twardego przy tej ilości pamięci tylko, gdy zabootuje się z opcją "Boot without startup-sequence", a następnie w oknie CLI wpisze się: CD Work:Games/WormsDC ; Tu wpisz Twój katalog z grą RunDC Mam oryginał i polecam.
@AmiClassic, post #7
@charliefrown, post #5
@A1200_Mavv, post #1
@A1200_Mavv, post #10
@A1200_Mavv, post #13
@A1200_Mavv, post #1
Na ebayu widzę przełączniki między myszką a dżojem, ale nie widziałem nic, co pozwala podłączyć i używać jednocześnie dwa. No chyba, że źle szukałem. Co poradzicie?
@AD99, post #18
@AmiClassic, post #17
@Grzegorz_P, post #22
Można. Jeden gracz może korzystać z klawiatury. W ten sposób graliśmy z kumplami w pięciu w Dyna Blaster - standardowo dwa joysticki + kolejne dwa przez adapter + klawiatura.
@A1200_Mavv, post #27
@A1200_Mavv, post #1