@tukinem, post #1
BestWB. Ładne to nie jest
GlowIcons nie chodzą pod 3.1.4 (przynajmniej u mnie)
Jak dotychczas nie doczytałem o jakiejkolwiek zdecydowanej przewadze 3.1.4 nad moim 3.1, co nie znaczy że wiem o nim już wszystko.
icon.library obsługuje więcej standardów ikon
Chyba już wiem co z Birdie zrobiłem nie tak. Nigdzie nie pisało żeby birdie.prefs kopiować do ENV-Archive
@QkiZ, post #31
@AmiClassic, post #20
@QkiZ, post #31
Przewaga jest jedna - nie musisz instalować tych wszystkich poprawek, bo masz je na starcie.
Nie musisz go tam kopiować, trzeba tylko podać absolutną ścieżkę pliku z ustawieniami w s-s.
@gerul, post #35
@AmiClassic, post #37
@tukinem, post #38
Co do WBDocka to przy starcie uruchamia się w trybie PAL 16 kolorów, ładuje się Dock, a później system nie może zmienić rozdzielczości na PAL Laced full color, bo przeszkadza mu okno Docka.
Po włączeniu "NoIconBorder" pokazuje ikony tak jak na obrazku w załączniku.
@forge, post #39
@AmiClassic, post #36
Żadna przewaga bo i tak nadal musiałbym instalować około 90% łatek, żeby osiągnąć taką funkcjonalność i wygląd jak obecnie mój 3.1
@QkiZ, post #41
@tukinem, post #40
Bajerancki Amiga OS 3.1.4a Ty wyskakujesz z 3.1
@AmiClassic, post #43
a Ty wyskakujesz z 3.1 na emulowanej A600
(...)
Tapeta w minimum 64 kolorach - tapeta nie musi być z logiem Amigi, bardziej amigowo od tego nie będzie, nie może być napszczona, że nie widać nazwy Ramdysku , Workbench 256 kolorów.
@RokiS, post #46
@tukinem, post #47
...wiem że kupując Amigę 600 musiałbym procesor wymienić na 020 dla VisualPrefs.
Ściągnąłem FreeWheel, lecz nie wiem jak go zainstalować, czyli co gdzie skopiować. Pomoże ktoś?
@tukinem, post #49
@tukinem, post #51
@AmiClassic, post #42
Ja sobie notuję co instaluję bo lubię wiedzieć co zainstalowałem, gdzie zainstalowałem i w jakim celu.
Nie mówię, że 3.1.4 jest zły - poprawiono ponad 200 błędów systemu 3.1 !!!
Kończąc już offtopować napiszę tak: dla mnie to 'połatany' 3.1 albo 'kastrowany' 3.9, ale gdybym miał wybór pomiędzy 3.1.4 lub 3.9 wybrałbym 3.1.4, a wszystko przez zamulający ReAction
Zauważ, że on to robił na Amidze, więc miał ograniczone pole manewru, Ty na WinUAE zapodajesz tapetę w 16 kolorach, do tego pstrą i sprawiającą że blat jest nieczytelny
Ściągnąłem FreeWheel, lecz nie wiem jak go zainstalować, czyli co gdzie skopiować. Pomoże ktoś?
Może mniej zapłacę niewiele, lecz goła A1200 nic nie zdziała przecież bez dokładania, a przepłacać za to że jest AGA, to nie wiem czy jest warto... na gołej A1200 co można zdziałać?
Kosztowało mnie to sporo kombinacji, konwersacji i wielu maili, ale dla chcącego nic trudnego.
@QkiZ, post #53
Jedynym dodatkiem do systemu który uznaje to BetterWB/BestWB bo dodaje absolutne minimum, które i tak bym zainstalował.Ja nie uznaję nawet tego. Gulliver nie może wiedzieć co mi jest potrzebne, więc ogólnie robił to raczej pod swoje preferencje. Każdy stawia system skrojony pod siebie. Gdyby była przy instalacji opcja co instalować a co nie, byłoby to jakieś rozwiązanie.
Przed 3.1.4 również samemu wgrywałem poprawki... System działa stabilnie i nie wiesza się, pomimo instalacji wielu dodatków.Przyznam, że dotąd nie zawracałem sobie głowy tym systemem, bo mój jest jak skała, ale ten wątek mimowolnie 'zmusił' mnie trochę do poobcowania z nim i dla sportu po niedzieli potestuję go na Amidze
Hola hola, wypraszam sobie moja paleta jest bardzo czytelna i zawiera wszystkie podstawowe kolory, jest kompatybilna z MagicWB, przez co tapety po ditheringu wyglądają całkiem spoko w 16 kolorachHola hola, ja nie negowałem Twojego 'blatu'
@AmiClassic, post #54
Ja nie uznaję nawet tego. Gulliver nie może wiedzieć co mi jest potrzebne, więc ogólnie robił to raczej pod swoje preferencje. Każdy stawia system skrojony pod siebie. Gdyby była przy instalacji opcja co instalować a co nie, byłoby to jakieś rozwiązanie.
drażni mnie ten biały 'bevel' wokół czcionki
Poza tym wystarczy spojrzeć do Graffiti żeby zobaczyć, że nie tylko on ma problem z estetyką i 'designem' blatu
@AmiClassic, post #37
@tukinem, post #57
@gerul, post #59