[#1] ARexx - zatrzymanie skryptu
Jest jakiś prosty sposób na to żeby zapauzować na określony czas wykonywanie sktryptu ARexxa?

coś w stylu:

...
...
/* czekaj 10 sekund */
DELAY 10
...
...
[#2] Re: ARexx - zatrzymanie skryptu

@vojo, post #1

Sam arexx chyba nie na waita, ale zawsze możesz wywołać komendę systemową:

address command wait 10

albo:

cmd="wait 10"
address command cmd

UPDATE: ponieważ jak widać, nazwa zmiennej jest istotna, to całą komendę jak w pierwszym przykładzie najlepiej zapakować w '...', bo jak będziesz miał akurat zmienną o nazwie "wait", to będziesz się potem długo zastanawiać, czemu skrypt nie działa - czyli lepiej tak:
address command 'wait 10'

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2020 11:36:48 przez BigBang
[#3] Re: ARexx - zatrzymanie skryptu

@vojo, post #1

Dobra, zrobiłem sobie na szybko prosty rozkaz po stronie aplikacji i mój port obsługuje otrzymany DELAY xx :

ELSEIF StrCmp(rexxcmd,'DELAY')

iDelaySec:= Val( rexxparams[0] ) 
		/* Delay z dos.library */
		Delay( iDelaySec*50 )

ELSEIF (...)
[#4] Re: ARexx - zatrzymanie skryptu

@BigBang, post #2

ze tez ja o systemowym wait zapomniałem :) a ja tu kombinuję...
Dzięki, działa bez śmiecenia w kodzie!

Ostatnia aktualizacja: 12.11.2020 11:52:33 przez vojo
[#5] Re: ARexx - zatrzymanie skryptu

@vojo, post #4

W manualu znalazłem informację, że jest DELAY() w rexxsupport.library - używasz tak:
/* Check to see if the support library is installed. If it isn't, add it to the library list. */
if( show( 'L', 'rexxsupport.library' ) )then do
  if( addlib( 'rexxsupport.library', 0, -30, 0 ) )then do
    say "Could not open ARexx support library."
    exit 10
  end
end
say 'DELAY() powinien dzialac'
delay(50*10) /* jednostka to 1/50 sekundy */
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem