[#31] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@BULI, post #30

u mnie to goła plecionka :)

[#32] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@arti4-92, post #31

Kurcze, nie wiem jak u was ale ja mam też tą plecionkę i 2 czerwone przewody (jeden cieńszy, drugi grubszy). Też tak macie?
[#33] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@BULI, post #32

tak też tak mamy polecam ci dwie strony

http://valwit.net/amigaatx.html

http://www.ianstedman.co.uk/Amiga/amiga_hacks/Amiga_Power_supplies/amiga_power_supplies.html

SHIELDA nigdzie nie musisz podłączać i zasilacza działa OK

poczytaj odpowiedzi wyżej a nie słuchaj tego całego ARTI-42 bo chłopak sam nie wie co pisze ostatnio znalazł na necie schemat zrobienia Turbo do A600

[#34] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@flash5, post #33

:) Chciałeś wiedzieć co zrobić z shiled, to ci powiedziałem co możesz :) Turbo faktycznie są samo-ruby, ale to robota hadrcorowcow :). Raczej nic co mógłbyś zrobić sam...

[#35] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@flash5, post #33

..też tak mamy..

Czyli oba te czerwone przewody potrzebuję +5V z ATX?!
[#36] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@BULI, post #35

Pomierz miernikiem :). Po prostu zobacz który kabelek odpowiada któremu kabelkowi, a potem sprawdź który pin to jakie napięcie :)

[#37] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@arti4-92, post #36

ja tylko proszę o jedno - przestań pisać "SHILED" bo to nic nie znaczy, tylko "SHIELD"
[#38] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@arti4-92, post #36

Nie mam jak sprawdzić bo zasilacz jest niesprawny. Oba kable są czerwone, ale jeden jest wyraźnie cieńszy od drugiego i pozostałych mniemam że to jakiś kabel sygnałowy?!
[#39] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@wali7, post #37

OK, dzięki, postaram się nie popełniać tego błędu :). A co do tego kabla... weź jakiś długi kabelek, żaróweczkę z latarki i bateryjkę, wszystko połącz kabelek-->bateria-->żaróweczka-->kabelek, jednym kabelkiem złap ten kabelek który służy do nie wiesz czego, a drogim kabelkiem dotykaj pinów we wtyczce, jak żaróweczka się zapali to znaczy że tamten kabelek który służy do nie wiesz czego odpowiada za pin który dotknąłeś :). Mogłem coś namieszać. Pwodzenia OK

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 08:59

Edycja: Jeżeli do niczego nie służy, to myślę ze spokojnie możesz go uciąć :) (Albo olać)

Ostatnia modyfikacja: 21.10.07 09:01
[#40] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@arti4-92, post #39

Szkoda że nikt tego nie wie. Ale twój pomysł jest dobry, bo piny na wtyczce od zasilacza mam rozpisane..
[#41] Re: Zasilanie A1200 zasilacz ATX

@flash5, post #22

Użytkownik flash5 za obrażanie innych forumowiczów otrzymuje czasową blokadę korzystania z forum do dnia 23 października.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem