[#8]
Re: Obudowa dla Amigi 4000D
@michal_zukowski,
post #5
Może spędzam zbyt dużo czasu w warsztacie i zaczęło mi się mylić jedno z drugim

.
A tak na serio, to już chyba w poście o A2000 pisałem że nie nastawiam się że będzie duże zainteresowanie. Sama obudowa jest droga ( złożyć tą do A4000 zajmuje mi więcej czasu niż A2000 , plus koszta lasera, malowanie , koszta spawanie-gaz i inne drobne rzeczy), tą wyceniłem na 300 funtów. Widzałem panel na Amibay za około 200 euro, to nie jest produkt z półki, może niektórzy będą odsprzedawać ale drożej. Nie wiem ile osób zapłaciłoby za obudowę coś w okolicach 500 - 550 funtów. Druk 3d? Jak już wspomniano to też duży koszt a jakość? - może za kilka lat.
Obudowa musi być szersza ze względu na konieczność bocznego otworu na dostęp do gniazd Zorro. Musiałem gniazda DB9 umieścić na tylniej ściance, nie potrafiłem tego inaczej rozwiązać. Pomimo że przy zastosowaniu zasilacza SFX jest dużo miejsca pomiędzy daughterboard a zasilaczem to całości płyty głównej nie mogę przesunąć w stronę zasilacza bo karta procesorowa kolidowałaby z napędami 3.5 cala, no chyba żębym zrobił ją wysoką na 150mm, a nie o to chyba chodzi. Może jak obudowa byłaby gięta wtedy tak, ale wtedy była by jeszcze droższa przy jednostkowej produkcji.
Jak jakąś sprzedam to fajnie, jak nie to nie. Czegoś się powoli uczę. Dla mnie ważne jest bezpieczeństow moich "zabawek" a nie oryginalny wygląd.
Ostatnia aktualizacja: 17.11.2020 19:41:21 przez SimonGK