[#1] PCMCIA + Czytnik kart CF
Witam.

Czy na kickstarcie 37.299 (A600) zadziała czytnik kart Compact Flash?

Coprawda tutaj : http://www.tadla.net/amiga/a600cf/ pisze,że na 37.299 nie działa dysk...tylko nie bardzo wiem,czy chodzi o dysk twardy,czy dysk CF...

Pozdrawiam.
[#2] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@inco, post #1

W podanym przez Ciebie linku, autor strony uzyl przejsciowki CompactFlash ---> IDE, a nie zlacza PCMCIA. Aby korzystac ze zlacza IDE w A600, ROM w tejze Amidze musi miec numerek 37.300, badz wyzszy (nizsze nie maja bodajze obslugi dyskow na IDE po przez scsi.device). Co do rozwiazania przez karte PCMCIA kiedys na forum poruszano, ale z tego co pamietam nie udalo sie przeprowadzic testow jakiegos konkretnego czytnika wiec na chwile obecna korzystanie z tego typu pamieci masowych + przejsciowka na PCMCIA do Ami nie istnieje... chociaz byc moze sie myle. Pozdrawiam. :)

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 18:34
[#3] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@Lokaty, post #2

Akurat jestem w posiadaniu romu 3.1 do a600, może jesteś zainteresowany(rom działa też z a500)

[#4] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@Lokaty, post #2

Czyli lipa,bo nie mam zamiaru wydawać 40zł na nowy kickstart (efunzine...,na allegro nie widać).
[#5] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@inco, post #4

Zycie, to nie podłączysz hdd do swojej ami ;) A i cf-a pod pcmcia-e ;)
masz http://allegro.pl/item224665701_uklad_rom_kickstart_v2_05_wysylka_gratis_.html

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 19:50
[#6] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@arti4-92, post #5

"Misiek" obejrzalbys chociaz fotki tego ROMu z podanej przez Ciebie aukcji... kolega inco wlasnie taki posiada w swojej "szescsecie".

[#7] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@Lokaty, post #6

dokładnie,na zdjęciu wyrażnie widać,ze to 37.299
[#8] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@Lokaty, post #6

A no xD, sorry za wprowadzenie w błąd ;/

Edycja: Czy 80 zł za rom 3.1 do a600 to dużo??

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 22:00
[#9] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@arti4-92, post #8

Raczej przystepna... niech inni wyraza jeszcze swoje zdanie.

[#10] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@arti4-92, post #8

O ile ktoś potrzebuje 3.1 to może i tak,ja niestety nie potrzebuje o czym pisałem Ci na gg,więc nie widze związku z pytaniem o cene w tym wątku... ;)
[#11] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@inco, post #10

ROM 3.1 dla malej ami jest fajna sprawa wedlug mnie, ale dopiero wtedy ma sens, gdy taka zabaweczke rozbudujemy o fajna karte turbo w innym wypadku to jest bezcelowe jak dla mnie.

[#12] Re: PCMCIA + Czytnik kart CF

@Lokaty, post #11

Czyli za dużo

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem