[#1] A1200 i CF PCMCIA
Czołem

Prestudiowałem post dot. braku odpowiedzi FAT95 żebyuprzedzić odpowiedzi.
Ściągnałem dyskietkę lite tóra kolega podesłał i... d... zbita.
Przy komendzie CF0: dostaję requester no disk in cf0: bodajże.
Czy to znaczy że kartę 1GB mogę wystawić na allegro?
Prepcard ją widzi ale mówi że jest write-protected.

Kolejne pytanie dot. pakiety fat 95 - pokopiowałem, ale trzeba jeszcze mountlistę. NIE PAMIĘTAM co i jak tam trzeba było. Czy ktoś wystawi swoją? Coś mi się kmini że mountlista była konieczna w 1.3 a później juz nie... ?

Jakie karty CF używacie z powodzeniem? Co kupić?

[#2] Re: A1200 i CF PCMCIA

@Rembrand, post #1

Jezeli widzi ja prepcard to znaczy ze z amiga bedzie dzialac

[#3] Re: A1200 i CF PCMCIA

@PrzemasIII, post #2

no to weź mnie oświeć jak z tą dyskietka lite nie funguje?

[#4] Re: A1200 i CF PCMCIA

@Rembrand, post #3

Musisz dodac jakies pliki (sterowniki) poprawiajace wspolprace z portem pcmcia . Niestety jakie nie pamietam. Ja meczylem sie 3 dni ze swoja amiga opis moich meczarni znajdziesz na forum, powinno pomoc (dosc dlugi temat).

tu jest link przeczytaj wszystko dokladnie jezeli to nic nie da to d..a ...

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=45033&t=38737#reply_45033

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 22:56

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 22:57
[#5] Re: A1200 i CF PCMCIA

@PrzemasIII, post #4

Po pierwsze sprawdź w devs:dosdrivers z jakiego sterownika korzysta cf0:. Podglądnij cf0: w ed'ku albo cedzie czy czego tam używasz. Jak chcesz to mogę ci podac linka do sterów z których ja korzystam (i działają).
Pozdrawiam.

[#6] Re: A1200 i CF PCMCIA

@PrzemasIII, post #4

kurna przeciez pisze ze przesledzlem caly Twoj post i ta dyskietke sobie nagralem zeby sprawdzic, i u mnie przy komendzie cf0: jest lipa - mowi ze nie ma dysku.

[#7] Re: A1200 i CF PCMCIA

@Red_Bullet, post #5

no jak mnie sie zdaje to pakiet jest jeden do tego plus cardreset i cardpatch, ale podeslij - moze masz co nowego...

[#8] Re: A1200 i CF PCMCIA

@Rembrand, post #7

Ja używam tego: http://aminet.net/disk/misc/cfd.lha. Instalujesz sterownik, potem fat95 (ale jak masz to raczej nie będzie już potrzebny), jeżeli ikonka i plik CF0 są w devs:dosdrivers to cf0 powinno się odezwać po resecie. Ja mam jakiś czytnik de.lux i kartę hama 128MB - zero problemów. Cfd korzysta z carddisk.device.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem