[#1] Reset
Witam!

Gdzie podłączyć sprzętowy reset w A1200 to rzecz powszechnie znana. A gdzie go podłączyć w A600?

Pozdrawiam, z góry dziękuję za Re:
[#2] Re: Reset

@Daclaw, post #1

Na przyklad tak jak podane na tym obrazku.
http://www.free.of.pl/n/norbid/obrazki/druga.jpg
Jest to czesc artykulu z Magazynu Amiga dotyczacego zewnetrzej klawiatury do A600/1200
[#3] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#4] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#5] Re: Reset

@pwe, post #4

http://www.amigaworld.de/images/a1200reset.png

mnie to działa ale zaczęło mnie zastanawiać skoro jest reset serwisowy pod tymi ukrytymi pinami to do czego mogą służyć pozostałe piny ?? może ktoś wie i z nich korzysta ?

[#6] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#7] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#8] Re: Reset

@AlaN, post #7

Witam nie chciał bym rozpoczynać nowego postu, chciałbym się wreszcie dowiedzieć korzystając z tego. tak jak wyżej pisałem i podałem link, czy ktoś wie o zastosowaniach pozostałych pinów na płycie głównej? znalazłem tylko ten reset, z którego korzystam, ale zastanawia i ciekawią mnie pozostałe piny.
jeżeli ktoś wie do czego są wykorzystywane do czego służą to proszę o odpowiedź.

[#9] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#10] Re: Reset

@krzysiekk, post #5

Ponawiam pytanie bo nie znalazłem pewnej odpowiedzi a linki z tej odpowiedzi nie działa.

Reset wyciągnę z układu U7, który pin?
I czy ewentualnie nie da się znaleźć wyprowadzenia resetu z czegoś większego do lutowania (z U7 bez zastosowania nakładki na układ ciężko będzie zlutować ten sygnał moją lutownicą) ?

Ostatnia aktualizacja: 19.10.2013 23:23:59 przez BULI
[#11] Re: Reset

@BULI, post #10

Bardzo proszę: link do wątku na EAB
[#12] Re: Reset

@BULI, post #10

[#13] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Reset
[#14] Re: Reset

@TUPCOM, post #12

Zapomniałem podkreślić, że chodzi mi o A600.
Dzięki Panowie za pomoc, RESET z GAYL'a będzie OK OK
[#15] Re: Reset

@BULI, post #14

Nie musiałeś podkreślać. Wątek ten od 2007r. dotyczy restet'u w A600. Wystarczy przeczytać pierwszy post, aby wiedzieć "co autor miał na myśli".
[#16] Re: Reset

@TUPCOM, post #15

He, he. Tak wiem, to był ukłon w stronę AltaC. ;)
[#17] Re: Reset

@BULI, post #10

Wszyscy szukacie tego resetu w magicznych miejscach, a zapominacie o podstawowym elementem jaki jest resetowany i potrafi resetować, czyli procesora, a wyprowadzenia procesora można znaleźć w datasheet'cie albo na schemacie.
[#18] Re: Reset

@rafgc, post #17

Też znalazłem ten reset na CPU "obczytując" schemat A600, ale ja się CPU boję
więc w końcu znalazłem nakładkę/obudowę na U7 i wpiąłem się w pin 37 i 1 ok, racja
[#19] Re: Reset

@BULI, post #18

Jako że też potrzebny mi był przycisk reset w a600 (bo reset z klawiatury nie zawsze łapie), mam pytanie czy zwarcie pinu 37 z u7 do masy nie ma żadnych negatywnych skutków? Reset już wlutowałem (bez nakładki) i działa, ale strach o przyjaciółkę jest...

Dodatkowo chciałbym taki reset dołożyć do a500 (jak modding to modding ;) ) i mam pytanie: gdzie go podpiąć?

EDYTA: już nie ważne, znalazłem, rozbieram a500 i lutuję :)

Ostatnia aktualizacja: 22.10.2013 17:02:13 przez binmoder
[#20] Re: Reset

@binmoder, post #19

Dodatkowo chciałbym taki reset dołożyć do a500 (jak modding to modding ) i mam pytanie: gdzie go podpiąć?

EDYTA: już nie ważne, znalazłem, rozbieram a500 i lutuję :)

No OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem