[#1] amiga 600 i pcmcia-cf i fat95
potrzebuję pomocy mam amigę 600 i chcialbym przenoscic pliki za pomocą czytnika pcmcia, robię wszystko tak jak bylo w artykule na ppa ale gdy chcę uruchomić install fat95 to wyskakuje komunikat :

Unable to pen your tool ' /l/install95'

może robię coś żle, albo ktoś mógby mi to łopatologicznie wytlumaczyć ?

2 pytanko to czy kickstart 3.1 i workbench 3.1 na ami600 cos mi da czy le piej pozostać przy workbenchu 2.1 i kicku 37.350 ? amigi mam zamiar uzywać tylko i wylącznie do gier, może oglądniecia paru demek i posuchania muzyczek.

tylko proszę nie pisać zmień na amigę 1200 (którą mam ale za duzo miejsca nabiurku zajmuje).

czekam z niecierpliwością na odpowiedzi
[#2] Re: amiga 600 i pcmcia-cf i fat95

@Clayster, post #1

do katalogu l przegrywasz plik fat95
do devs compactflash.device
do devs/dosdrivers albo storage/dosdrivers (jeżeli nie chcesz uruchamiać sterownika przy starcie, po wgraniu systemu wystarczy w shellu wpisać mount CF0: ) plik CF0

W sumie wszystko.

Co do kicka to nie ma sensu. Lepszy byłby przełącznik z kickiem 1.3 (wiele starszych gier i programów go wymaga).

Ostatnia modyfikacja: 17.08.07 10:23
[#3] Re: amiga 600 i pcmcia-cf i fat95

@ppill, post #2

dokladnie w 600 zainstasluj sobie przelacznik 1.3/2.1 . w ten sposob masz amige 500+ i 600 w jednym.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem