[#1] WHDLoad moje boje - Amiga 500
Wysypała mi się karta cf z systemem. DH1 jestem w stanie odczytać - tam mam gry pod whd load.
Postawiłem system na nowej karcie cf 4GB- Classic WB Lite. Po przeniesieniu Dopusem gier (na DH1) można je uruchomić, ale trzeba wejść zamiast w "games" na pulpicie, w katalog tam gdzie je przekopiowałem.
Mam pytanie (uprzedzam, że whd load zrobił mi kolega, a ja jestem zielony w tym temacie) -
co mam zrobić, aby gry były widoczne w jednym katalogu("games" na pulpicie)?
Na karcie mam dwie partycje, na jednej i na drugiej mam po trochu gier. Myślałem, żeby zrobić jedną partycję i tam wrzucę gry, ale max to chyba około 2GB dla jednej, jeśli ma być widoczna pod Amigą.

Ostatnia aktualizacja: 07.02.2021 19:20:10 przez AD99
[#2] Re: WHDLoad moje boje - Amiga 500

@AD99, post #1

W ClassicWB musisz zmienić Sobie ASSIGN do katalogu z grami, czyli A-GAMES. Jest to chyba w ASSIGN-STARTUP jak się nie mylę i tam jest ASSIGN zrobiony do SYS:GAMES. To musisz zmienić na "assign a-games dh1:gry(czy jak tam masz)".
[#3] Re: WHDLoad moje boje - Amiga 500

@nostrum666, post #2

Ok, spróbuję. Zmiana assign dotyczy tylko jednej partycji rozumiem - albo DH0, albo DH1, czyli gry muszę mieć na jednej np. DH1?
[#4] Re: WHDLoad moje boje - Amiga 500

@AD99, post #3

Można podmontować wiele lokalizacji, ale nie powiem Ci dokładnie jak, bo tego nie robiłem. Wiem ze sie da.
[#5] Re: WHDLoad moje boje - Amiga 500

@nostrum666, post #4

assign xxx: xx:yy/zz add
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem